Google a lansat un nou instrument de cautare experimental numit Google Squared, care colecteaza informatii de pe Internet si le organizeaza intr-o colectie asemanatoare cu un registru, scrie The Telegraph.
Google Squared nu furnizeaza o lista cu trimiteri catre paginile web cum face o cautare Google obisnuita, dar prezinta informatii structurate intr-un tabel de calcul.

Instrumentul este facut pentru cererile de cautare mai complexe si care necesita vizitarea a cateva site-uri pentru a colecta si cerceta informatii relevante.

De exemplu, o cautare despre presedintele american pe Google Squared va afisa un tabel cu presedintii americani, cu datele de nastere ale acestora, cu o descriere despre acestia si de cine au fost inlocuiti.

Utilizatorii noului instrument pot construi si perfectiona tabelul lor prin avansarea in cautare.

“Cautarile Google Squared identifica tipuri de informatii de care utilizatorii pot fi interesati, le extrage si le prezinta intr-o modalitate plina de inteles”, a declarat Alex Komoroscke, Product Manager Google Squared.

“Google Squared este complet diferit fata de cautarile cu care eram obisnuiti. Reuseste sa intensifice experienta de cautare prin afisarea de rezultate relevante mult mai repede si le permite utilizatorilor sa sorteze si sa introduca noi date. Inlocuieste straturile de cautari, imbunatatind semnificativ experienta utilizatorului prin afisarea intr-un timp scurt a ceea ce doresc sa vada. Alte motoare de cautare evolueaza intr-o directie asemanatoare, dar utilizatorul va fi tentat sa opteze pentru Google datorita pozitiei pe care o ocupa in piata”, a declarat Martin McNulty, specialist in cautari online la compania de cercetare Trafficbroker.

Unii analisti din industrie au comparat noul instrument Google cu motorul de cautare WolframAlpha lansat in urma cu cateva saptamani. Ambele au obiective asemanatoare, dar in directii diferite. Rezultatele noului instrument Google sunt mult mai folosite, dar gresite, in timp ce rezultatele Wolfram sunt corecte, dar nefolosite de 99% dintre noi, scrie presa internationala.

Ambele servicii incearca sa organizeze si sa structureze haosul de informatii care circula pe Internet. WolframAlpha lucreaza cu informatii, ignorand orice nu poate fi calculat matematic sau analizat. Analistii sustin ca utilizatorul poate avea incredere in rezultatele WolframAlpha care sunt corecte, in timp ce Google poate oferi raspunsuri lipsite de relevanta, sustin specialistii din piata.

In formele actuale, ambele servicii cunosc o utilizare limitata. Wolfram este un calculator si un instrument bun pentru rezolvarea de statistici. Google Squared este bun pentru a incepe o cautare in care utilizatorul nu cunoaste nimic despre subiectul de care e interesat. Este posibil ca ambele servicii sa devina motoare de cautare exacte, usor de folosit si care sa extraga informatii din haosul web.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri