Cel mai mare producator mondial de cipuri a anuntat ca achizitia va folosi ofertele de procesoare si soft-uri pentru a le introduce in sisteme si instrumente mobile, care vor functiona intr-o varietate de smartphone-uri si echipamente de retea.

Desi recesiunea a afectat cererea pentru PC-uri, s-a inregistrat o crestere pentru produse care contin procesoarele Atom, care sunt folosite in electronice de mici dimensiuni cum ar fi netbook-urile. Achizitia ar putea fi o modalitate pentru Intel de a sustine oferta pentru chip-urile Atom.

Craig Berger, analist FBR Capital Markets & Co, a declarat ca tranzactia ar putea reprezenta un prim pas pentru Intel in difersificarea modelului sau de afacere in felul in care producatorul de computere IBM o face in prezent prin vanzarea de hardware, chip-uri, soft-uri si servicii.

“Daca Intel incepe sa-si diversifice afacerea dincolo de semiconductori, ne asteptam la achizitii similare in segmentul software si de servicii in urmatorii ani”, a adaugat Berger.

Intel deja lucreaza la extinderea ofertei de soft-uri, lansand Moblin sistemul de operare bazat pe Linux pentru electronice mici care folosesc procesoarele Atom.

Soft-urile produse de Wind River ajuta companiile sa dezvolte si sa testeze soft-uri pentru instrumente folosite in industria automobilelor si a aviatiei. Compania, ale carei tehnologii sunt folosite de NASA si de companii ca Apple si Hewlett-Packard, a fost fondata in 1981 si are peste 1.600 de angajati.