Producatorul american de microprocesoare, Intel a anuntat ca va cumpara producatorul de software, Wind River pentru 884 milioane dolari, preluare ce ar putea ajuta compania sa se extinda pe zona de software, scrie The New York Times.

Cel mai mare producator mondial de cipuri a anuntat ca achizitia va folosi ofertele de procesoare si soft-uri pentru a le introduce in sisteme si instrumente mobile, care vor functiona intr-o varietate de smartphone-uri si echipamente de retea.

Desi recesiunea a afectat cererea pentru PC-uri, s-a inregistrat o crestere pentru produse care contin procesoarele Atom, care sunt folosite in electronice de mici dimensiuni cum ar fi netbook-urile. Achizitia ar putea fi o modalitate pentru Intel de a sustine oferta pentru chip-urile Atom.

Craig Berger, analist FBR Capital Markets & Co, a declarat ca tranzactia ar putea reprezenta un prim pas pentru Intel in difersificarea modelului sau de afacere in felul in care producatorul de computere IBM o face in prezent prin vanzarea de hardware, chip-uri, soft-uri si servicii.

“Daca Intel incepe sa-si diversifice afacerea dincolo de semiconductori, ne asteptam la achizitii similare in segmentul software si de servicii in urmatorii ani”, a adaugat Berger.

Intel deja lucreaza la extinderea ofertei de soft-uri, lansand Moblin sistemul de operare bazat pe Linux pentru electronice mici care folosesc procesoarele Atom.

Soft-urile produse de Wind River ajuta companiile sa dezvolte si sa testeze soft-uri pentru instrumente folosite in industria automobilelor si a aviatiei. Compania, ale carei tehnologii sunt folosite de NASA si de companii ca Apple si Hewlett-Packard, a fost fondata in 1981 si are peste 1.600 de angajati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si