Cisco Systems a anuntat ca Astral Telecom, cel mai mare furnizor de servicii de comunicatii electronice din România, a finalizat instalarea solutiei Cisco BTS 10200 Call Control Softswitch în cadrul retelei sale nationale. Noua solutie softswitch va permite companiei Astral sa gestioneze mai bine resursele retelei, sa vina în întâmpinarea cerintelor clientilor si sa furnizeze servicii de voce superioare pentru serviciile Astral Triplay de voce, video si date de banda larga. Din anul 2003, când Astral a lansat serviciile proprii Voice over Internet Protocol (VoIP) prin cablu, compania a extins aceste servicii la nivel national si încheie în fiecare saptamâna sute de abonamente noi.

Reteaua de cablu IP Astral foloseste pe scara larga tehnologie Cisco precum si PSTN-uri si gateway-uri universale pentru interconectarea cu retelele nationale si internationale de telefonie. „Vocea reprezinta o componenta importanta a ofertei noastre, iar capabilitatile de clasa carrier ale solutiei Cisco softswitch au ajutat la pozitionarea Astral ca unul dintre principalii contracandidati ai operatorului dominant din România”, spune Dinu Malacopol, CEO, Internet, Data & Telephony la Astral Telecom. „Ne propunem sa avem cele mai competitive oferte în termeni de pret si dorim sa oferim servicii de maxima calitate, iar Cisco a furnizat o solutie care a satisfacut cerintele noastre de eficientizare a costurilor si de caracteristici tehnice avansate”.

Clientii serviciului VoIP Astral, atât din sectorul de afaceri cât si din cel rezidential, beneficiaza de minute gratuite pentru apeluri catre retele de telefonie mobila, pentru apeluri nationale si internationale, afisajul identitatii apelantului si rapoarte de trafic online. Pachetul de servicii Astral Triplay include, de asemenea, acces Internet în banda larga de mare viteza, cablu analog si digital, precum si servicii de telefonie.

„Succesul clientului nostru este cea mai buna demonstratie a calitatii solutiilor Cisco”, spune Bogdan Constantinescu, General Manager, Cisco Systems Romania si Republica Moldova. „Cisco a lucrat îndeaproape cu Astral Telecom în ultimii ani la crearea unor servicii care vor ajuta compania sa cîstige cote importante pe piata serviciilor de telecomunicatii liberalizate din România. Popularitatea serviciului VoIP de la Astral reprezinta o masura clara a rezultatelor colaborarii noastre”.
Astral Telecom S.A. este unul din cei mai importanti furnizori de servicii integrate de comunicatii electronice din România, concentrându-se pe furnizarea de solutii de comunicatii de ultima generatie.


Astral Telecom s-a înfiintat în anul 1993 si s-a pozitionat ca operator local de televiziune prin cablu, cu sediul central în unul din cele mai importante centre culturale si istorice din Transilvania – Cluj Napoca. Astral Telecom s-a dezvoltat si si-a extins cu succes serviciile la nivel national, iar la începutul anului 2004 a devenit furnizor national de servicii de comunicatii, cu o puternica prezenta în peste 800.000 de unitati rezidentiale. Serviciile de cablu ale companiei sunt disponibile la nivel national în peste 170 de locatii, iar cele de Internet în peste 100 din cele mai importante locatii din România. Astral a semnat acorduri de interconectare cu operatorul de comunicatii fixe Romtelecom, cu ambii furnizori de GSM 900, Connex si Orange, precum si cu RDS si Zapp.