Astral Telecom implementeaza cea mai noua tehnologie pentru retele de voce peste cablu, n valoare de mai multe milioane de dolari - Tehnologia Cisco Softswitch va mbunatati substantial calitatea serviciilor Voice
Cisco Systems a anuntat ca Astral Telecom, cel mai mare furnizor de servicii de comunicatii electronice din Romnia, a finalizat instalarea solutiei Cisco BTS 10200 Call Control Softswitch n cadrul retelei sale nationale. Noua solutie softswitch va permite companiei Astral sa gestioneze mai bine resursele retelei, sa vina n ntmpinarea cerintelor clientilor si sa furnizeze servicii de voce superioare pentru serviciile Astral Triplay de voce, video si date de banda larga. Din anul 2003, cnd Astral a lansat serviciile proprii Voice over Internet Protocol (VoIP) prin cablu, compania a extins aceste servicii la nivel national si ncheie n fiecare saptamna sute de abonamente noi.

Reteaua de cablu IP Astral foloseste pe scara larga tehnologie Cisco precum si PSTN-uri si gateway-uri universale pentru interconectarea cu retelele nationale si internationale de telefonie. Vocea reprezinta o componenta importanta a ofertei noastre, iar capabilitatile de clasa carrier ale solutiei Cisco softswitch au ajutat la pozitionarea Astral ca unul dintre principalii contracandidati ai operatorului dominant din Romnia, spune Dinu Malacopol, CEO, Internet, Data & Telephony la Astral Telecom. Ne propunem sa avem cele mai competitive oferte n termeni de pret si dorim sa oferim servicii de maxima calitate, iar Cisco a furnizat o solutie care a satisfacut cerintele noastre de eficientizare a costurilor si de caracteristici tehnice avansate.

Clientii serviciului VoIP Astral, att din sectorul de afaceri ct si din cel rezidential, beneficiaza de minute gratuite pentru apeluri catre retele de telefonie mobila, pentru apeluri nationale si internationale, afisajul identitatii apelantului si rapoarte de trafic online. Pachetul de servicii Astral Triplay include, de asemenea, acces Internet n banda larga de mare viteza, cablu analog si digital, precum si servicii de telefonie.

Succesul clientului nostru este cea mai buna demonstratie a calitatii solutiilor Cisco, spune Bogdan Constantinescu, General Manager, Cisco Systems Romania si Republica Moldova. Cisco a lucrat ndeaproape cu Astral Telecom n ultimii ani la crearea unor servicii care vor ajuta compania sa cstige cote importante pe piata serviciilor de telecomunicatii liberalizate din Romnia. Popularitatea serviciului VoIP de la Astral reprezinta o masura clara a rezultatelor colaborarii noastre.
Astral Telecom S.A. este unul din cei mai importanti furnizori de servicii integrate de comunicatii electronice din Romnia, concentrndu-se pe furnizarea de solutii de comunicatii de ultima generatie.


Astral Telecom s-a nfiintat n anul 1993 si s-a pozitionat ca operator local de televiziune prin cablu, cu sediul central n unul din cele mai importante centre culturale si istorice din Transilvania Cluj Napoca. Astral Telecom s-a dezvoltat si si-a extins cu succes serviciile la nivel national, iar la nceputul anului 2004 a devenit furnizor national de servicii de comunicatii, cu o puternica prezenta n peste 800.000 de unitati rezidentiale. Serviciile de cablu ale companiei sunt disponibile la nivel national n peste 170 de locatii, iar cele de Internet n peste 100 din cele mai importante locatii din Romnia. Astral a semnat acorduri de interconectare cu operatorul de comunicatii fixe Romtelecom, cu ambii furnizori de GSM 900, Connex si Orange, precum si cu RDS si Zapp.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri