Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a finalizat si adoptat, prin ordin al ministrului, Strategia nationala privind implementarea serviciului universal in sectorul comunicatiilor electronice, a anuntat MCSI.
Astfel, prin Strategia nationala pentru serviciul universal se va asigura, pana la data de 31 decembrie 2012, accesul la reteaua publica de telefonie, la punct fix, pentru fiecare cetatean al Romaniei, precum si serviciul de informatii privind abonatii si punerea la dispozitie a registrelor abonatilor.

Totodata, documentul prevede asigurarea accesului la telefoanele publice cu plata si asigurarea de conditii egale pentru utilizatorii cu handicap.

"Prin noua strategie se va miza pe dezvoltarea de infrastructura si se va renunta la solutia telecentrelor. Se va pune accent pe dezvoltarea de retele fixe si mobile care vor furniza servicii la punct fix. Ele vor fi finantate din fondul de serviciu universal si vor asigura accesul populatiei in procent de 100% pana in 2012. Conform strategiei se vor realiza investitii in infrastructura care vor fi destinate zonelor neacoperite sau acoperite partial cu servicii de comunicatii electronice", se arata in comunicatul ministerului.

Un alt element al noii strategii este introducerea unui nou model de finantare. Astfel, fondul pentru serviciul universal va fi colectat dupa organizarea procedurii de licitatie, cand se va cunoaste suma necesara pentru finantarea serviciului universal.

Ulterior, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii va proceda la colectarea acestei sume de la operatorii si furnizorii de comunicatii electronice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri