Retailer-ul de electrocasnice IT Altex a inregistrat in 2008 o crestere de 80% la vanzarile de jocuri video si un avans de 110% pe segmentul de console comparativ cu 2007, a declarat Dan Mirica, director divizia de entertainment din cadrul Altex Romania.

“Pentru 2009 estimam o evolutie constanta a vanzarilor din segmentul entertainment. Ne asteptam la vanzari similare cu cele din 2008”, a declarat Dan Mirica.

De asemenea, reprezentantul Altex a mai spus ca piata din Romania de jocuri video a cunoscut o crestere impresionanta. In 2005-2006 jocurile video reprezentau 10-15% din piata totala, iar in prezent acestea reprezinta 50% din vanzarile totale de jocuri. Altex estimeaza pentru 2009 piata de jocuri video la 10 milioane euro, a declarat reprezentantul Altex, in cadrul evenimentului de lansare in Romania al jocului Sims 3.

Distribuitorul de jocuri video Best Distribution preconizeaza pentru acest an vanzarea a aproximativ 12.000 de unitati din noua versiune a jocului Sims. “Ne asteptam ca in primele trei luni sa vindem 30% din totalul de unitati ale jocului pe care estimam sa le vindem. De asemenea, vedem o evolutie a vanzarilor mai buna decat cea a Sims 2 care a reprezentat 10% din vanzarile Best Distribution si 9% din totalul pietei la momentul respectiv”, a declarat Andreea Puscas, reprezentant al diviziei de marketing din cadrul Best Distribution.

Sims 3 este un joc de tipul “simulator de viata” in care utilizatorului ii este permis sa proiecteze interiorul si exteriorul a tot ceea ce il inconjoara inclusive prin crearea de personalitati unice. Versiunile anterioare ale jocului au fost vandute in peste 100 milioane de exemplare ceea ce il face unul dintre cele mai bine vandute jocuri.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Black Friday va depasi in acest an granita istorica de 300 MIL. euro