Compania de cercetare IDC a revizuit in crestere cu 20% previziunea pentru vanzarile globale de netbook-uri in anul 2009, estimand o cerere puternica in anumite regiuni si un numar mare de operatori de telefonie mobila care redus preturile, scrie presa internationala.
IDC se asteapta ca in acest an sa fie vandute 26,4 milioane de netbook-uri datorita unei cereri mari venita din America Latina, Asia si Statele Unite. Anterior, compania de cercetare estimase 22 milioane de netbook-uri vandute in 2009.

Netbook-urile sunt laptop-uri cu preturi mici, optimizate pentru navigarea pe Internet si alte aplicatii de baza.

Noile cifre ar putea reprezenta o crestere de 127% fata de 2008, dupa ce mai multi consumatori aleg netbook-urile ca un inlocuitor al computerului de acasa in tarile dezvoltate sau ca un prim computer in pietele in curs de dezvoltare.

“Am vazut o cerere mai mare decat ne asteptam in mai multe zone, iar acum companiile de telefonie mobila au inceput sa reduca preturile la modele, ceea ce mareste cererea”, a declarat analistul IDC, Bob O'Donnell.

De asemenea, analistul a mai declarat ca nu se poate estima daca netbook-urile Acer cu sistem de operare open source Android ar putea ameninta cota Microsoft in piata sistemelor de operare.

“Problema este ca oamenii folosesc mini-laptop-urile pentru exact acelasi lucru pentru care folosesc si notebook-urile. Ei vor dori in continuare ca aplicatiile si soft-urile cu care sunt obisnuiti sa functioneze”.

Acer a anuntat saptamana aceasta ca din trimestrul al treilea va vinde netbook-uri care folosesc sistemul de operare Android.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri