Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglemntare in Comunicatii (ANCOM) a desemnat ca furnizor de serviciu universal compania InfoClick SA, in asociere cu Newsphone Hellas SA Atena Grecia Sucursala Bucuresti, atat pentru crearea si administrarea unui registru al abonatilor, cat si pentru furnizarea unui serviciu de informatii privind abonatii.
Decizia a fost luata in urma analizei ofertelor depuse de catre trei companii in cadrul celor doua proceduri de licitatie pentru punerea la dispozitia utilizatorilor a unui serviciu de informatii privind abonatii si a unui registru al abonatilor.

Ofertele InfoClick au fost declarate castigatoare, cu un punctaj de 94,06 puncte din 100 posibile pentru registrul abonatilor si un punctaj maxim pentru serviciul de informatii privind abonatii.

Au mai depus oferte compania Mediasat SA pentru registrul abonatilor si pentru serviciul de informatii privind abonatii si compania S.C. Borg Design SRL pentru registrul abonatilor, ofertele celor doua intrunind punctaje mai mici decat cele obtinute de castigator.

InfoClick este desemnat furnizor de serviciu universal pe o perioada de 2 ani de la momentul punerii la dispozitia utilizatorilor finali, pentru prima data, a registrului abonatilor si a serviciului de informatii privind abonatii. Aceste servicii trebuie sa fie disponibile cel mai tarziu la data de 31 octombrie 2009.

Compania desemnata furnizor de serviciu universal are obligatia de a realiza si administra baza de date completa, care sa includa numerele de telefon si de fax si anumite date de identificare ale abonatilor serviciilor de telefonie destinate publicului din Romania (inclusiv utilizatorii de cartele preplatite) care accepta acest lucru.

Registrul abonatilor va fi accesibil publicului in forma electronica, in timp ce serviciul de informatii privind abonatii va fi accesibil publicului prin formarea numarului national scurt 118 800, alocat furnizorului InfoClick.

Constatand ca, in prezent, in Romania, nu este satisfacut prin mecanismele comerciale specifice unei piete concurentiale dreptul utilizatorilor finali de a avea la dispozitie un serviciu de informatii privind abonatii si un registru care sa ofere informatii cu privire la numerele de telefon ale tuturor abonatilor la servicii de telefonie care accepta acest lucru, autoritatea de reglementare a desemnat un furnizor de serviciu universal care sa puna aceste servicii la dispozitia utilizatorilor.

Autoritatea a alocat, de asemenea, numere de forma 118 (xyz) altor 11 furnizori, care ar putea sa ofere servicii de informatii privind abonatii in maxim un an de la alocare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri