“Speram ca investitorii sa vada aceasta inlocuire ca una pozitiva”, au declarat analistii JPMorgan. “De asemenea, credem ca Jon Rubinstein a stat in spatele dezvoltarii terminalului Palm Pre”, au adaugat analistii.

Mutarea executivilor vine la cateva zile de la lansarea Palm Pre, o parte importanta a planului de restructurare inceput in urma cu doi ani pentru resuscitarea diviziei de terminale a Palm, scrie Wall Street Journal.

“Sub conducerea lui Rubinstein, un fost executiv experimentat care a condus divizia iPod de la Apple, ne astepta ca Palm se se axeze pe inovatie si executie, arii unde Palm a pierdut terenul pe care l-a castigat in trecut”, a declarat Lawrence Harris de la CL King.

Palm a anuntat ca Ed Colligan se va alatura firmei de capital Elevation Partners, care detine o participatie importanta in compania Palm. Ca parte a tranzactiei, Elevation l-a instalat pe Rubinstein in functia de presedinte executiv pentru a conduce dezvoltarea Pre si a noului sistem de operare, numit webOS, care serveste ca o fundatie pentru viitoarea familie de instrumente wireless.

Colligan se afla la Palm de aproximativ 16 ani si a servit ca director executiv la Handspring inainte de fuziunea companiei cu Palm, in 2003.

“In ultimii doi ani, am lucrat foarte mult alaturi de Ed”, a declarat Rubinstein(foto). “Cu noul sistem de operare webOS avem 10 ani in plus de inovatie, iar Palm Pre este deja unul dintre cele mai bine privite terminale ale anului”, a adaugat acesta.

Inainte de a veni la Palm, Rubinstein a petrecut aproape 10 ani la Apple, unde a servit ca vice-presedinte de inginerie si a asistat la dezvoltarea unora dintre cele mai faimoase computere Mac ale companiei, precum si la dezvoltarea player-ului digital iPod.