John Donahoe, directorul executiv al eBay, a declarat ca vede o stabilitate in economie, iar compania sa nu a mai resimtit din luna februarie alte scaderi ale operatiunilor, scrie Wall Street Journal.
Seful retailer-ului online a declarat ca nu are date suficiente din punct de vedere statistic pentru a vorbi despre o recuperare totala, dar s-a aratat optimist in ceea ce priveste economia. Donahoe a declarat ca a urmarit un declin al cresterii companiei din luna august pana in februarie, cand aceasta s-a stabilizat.

“Vorbind din perspectiva personala, cred ca aceasta criza a fost un punct de rascruce important, in special in Statele Unite, din punct de vedere a creditarii si a responsabilitatii consumatorilor fata de cheltuieli”, a declarat Donahoe. “In termenii de baza, nu vad o ruptura a economiei, iar in termenii privind consumatorii, sunt destul de optimist”, a declarat CEO-ul eBay.

Primul semn al problemelor economice a aparut la eBay in luna mai a anului trecut, cand tranzactiile prin unitatea de plati electronice PayPal au scazut. Cu ajutorul acelei atentionari, noi suntem pregatiti pentru restructurarea costurilor, a declarat Donahoe. Ca parte a reducerilor de costuri, in luna octombrie eBay a anuntat disponibilizari ce reprezentau 10% din personal, sau 1.600 angajati.

Donahoe a declarat ca se afla in mijlocul unui efort intins pe mai multi ani pentru a se intoarce pe crestere in piata e-commerce, care include licitatii online, magazin cu preturi fixe si mica publicitate. “Vrem sa ne axam pe punctele unde avem incredere in experienta utilizatorilor si cred ca acesti utilizatori reprezinta doua treimi din total”, a declarat directorul executiv.

De asemenea, executivul a declarat ca eBay ar putea sa fuzioneze cu Kijiji, compania online de mica publicitate, dupa ce formatele ecommerce, cum ar fi licitatiile, au inceput sa migreze spre un segment in care consumatorii folosesc motoarele de cautare pentru a gasi ceea ce doresc.

“O problema specifica care ma ingrijoreaza este cea privind taxarea pe Internet”, a declarat Donahoe. Compania eBay este “obisnuita” cu notiunea pe care companiile e-commerce ar trebui sa o aibe pentru a colecta taxele de achizitionare din afara tarii. Cu toate acestea el crede ca micile companii ar trebui privilegiate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri