Dupa ce a reusit sa depaseasca MySpace la numarul de utilizatori la nivel mondial, Facebook conduce acum topul retelelor sociale din Statele Unite.

In ultima luna, compania a avut in Statele Unite 70,28 milioane de utilizatori, surclasand MySpace cu 70,26 milioane utilizatori. Numarul celor care folosesc Facebook aproape s-a dublat fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce MySpace a pierdut 5% din numarul acestora.

Facebook, care a devenit retea sociala de top la nivel global, a avut in luna aprilie 307,1 milioane utilizatori, anunta compania de cercetare Reston.

Reteaua sociala MySpace, detinuta de grupul media News Corp, este clasata a doua, cu 126,9 milioane de utilizatori.

Facebook a crescut dupa ce a iesit din faza primara de retea pentru studenti, atragand oameni de toate varstele si din diferite medii, cum ar fi pensionari si parinti tineri.

Twitter este al treilea site cu statut de retea sociala din Statele Unite, cu 17,6 milioane de utilizatori, in crestere cu mai mult de 2.700% fata de perioada similara a anului anterior.

In total, utilizatorii de retele sociale din Statele Unite au crescut in luna mai cu 12%, in timp ce numarul total de utilizatori de Internet a crescut cu 2%, potrivit comScore.