Din cauza crizei, MySpace concediaza o treime din angajati

Reteaua de socializare MySpace a anuntat ca va concedia aproximativ o treime din angajati, numarul acestora ridicandu-se la 400 de persoane, in contextul in care incearca sa taie costurile pentru a face fata competitiei, informeaza BBC News.
Astfel, divizia aflata in dificultate financiara a companiei News Corporation, detinuta de mogulul media Rupert Murdoch, va ramane cu numai 1.000 de angajati.

"Inteleg ca aceste schimbari sunt dureroase pentru multi, dar sunt necesare pentru cultura si performanta companiei pe termen lung", a declarat directorul MySpace, Owen Van Natta, informeaza NewsIn.

Compania MySpace, care are aproximativ 125 milioane de utilizatori, a fost afectata de popularitatea retelelor rivale precum Facebook si Twitter.

Un studiu realizat de Knowledge Networks arata ca retelele de socializare nu pot reprezenta canale profitabile pentru transmiterea mesajelor publicitare, pentru faptul ca mai putin de 5% dintre utilizatori isi iau, in mod frecvent, informatii despre anumite produse din aceste medii online.

Facebook, care obtine castiguri din publicitatea online, se foloseste de pozitia dominanta avuta in cadrul site-urilor de socializare pentru a atrage investitorii, in contextul conditiilor dure de pe piata pentru reclamele online.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri