Alcatel-Lucent trimite 1.022 angajati la HP

Compania de telecomunicatii Alcatel-Lucent va transfera 1.022 angajati catre grupul Hewlett-Packard (HP), in cadrul unui amplu parteneriat incheiat cu compania americana, potrivit unor surse sindicale citate de Les Echos.
In Franta, peste 200 de angajati Alcatel-Lucent vor fi transferati catre HP. Masura va mai viza 500 de salariati americani si 100 angajati din Germania.

Acordul dintre Alcatel-Lucent si HP presupune mai mult decat transferul angajatilor. Cele doua companii au incheiat un amplu parteneriat comercial pe o perioada de zece ani, pentru a propune un ansamblu de servicii informatice si de telecomunicatii, noteaza NewsIn.

Alcatel-Lucent, cel mai mare producator mondial de retele fixe de telefonie, a anuntat in mai o dublare a pierderilor din primul trimestru, comparativ cu aceeasi perioada din 2008, in contextul in care criza economica globala a dus la scaderea cererii.

Pierderile nete ale companiei au ajuns la 402 milioane euro, fata de 181 milioane euro in primul trimestru al anului trecut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri