America Online si Microsoft se pregatesc sa lanseze servicii de telefonie pe Internet, dupa cum au anuntat cele doua companii.

AOL intentioneaza sa lanseze serviciul de telefonie TotalTalk Net pe 4 octombrie. Serviciul va permite clientilor sa efectueze si sa primeasca apeluri telefonice, in acelasi timp putand sa trimita si sa primeasca e-mail-uri si mesaje instant, utilizand un PC sau un telefon si clientul AIM Triton, a declarat compania. Upgrade-ul pentru software-ul instant-messaging va fi disponibil catre sfarsitul acestei saptamani.

In acelasi timp, Qwest Communications International si Microsoft au declarat ca au format un parteneriat pentru a instensifica utilizarea serviciului VoIP, voice over Internet Protocol, in randul companiilor mici si mijlocii.

AOL si Microsoft sunt ultimii jucatori intrati pe piata tot mai aglomerata a serviciilor VoIP, care mai include giganti precum SBC Communications, precum si bine-cunoscutul Skype, achizitionat de curand de gigantul eBay.

Potrivit companiei AOL, serviciul sau TotalTalk va include caracteristici precum un dial pad integrat pentru apleuri de pe PC pe telefon si un adaptor pentru telefon, sau un router broadband, pentru conectarea telefoanelor traditionale la un cablu sau un modem DSL.

Serviciul va mai include optiunea de asteptare, Caller ID, trei moduri de apelare si voice mail intergat cu e-mail.

Qwest intentioneaza sa adauge serviciului sau OneFlex solutia Microsoft Enhanced VoIP. Companiile vor integra VoIP cu e-mail, mesagerie intant, colaborare si servicii desktop.
Suita de servicii va fi oferita in serviciul Qwest OneFlex VoIP, disponibil candva in cursul anului viitor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Setari Cookie-uri