Steve Jobs, CEO-ul Apple, a fost operat in urma cu doua luni pentru un transplant de ficat, potrivit paginii de Internet a publicatiei Wall Street Journal, dar va reveni, la finele acestei luni, al conducerea companiei, conform planului.

Jobs a anuntat la inceputul acestui an ca va lua o pauza de jumatate de an pentru a rezolva problemele de sanatate de care sufera.

Ingrijorarile despre sanatatea lui Jobs, ramas in viata dupa o operatie de cancer pancreatic, au reaparut anul trecut, cand a aparut palid la evenimentele publice.

Pe data de 5 ianuarie 2009, acesta a postat o scrisoare pe site-ul oficial al Apple prin care anunta ca sufera din cauza unui “dezechilibru hormonal” si a adaugat ca remediul a fost “relativ simplu si usor”. Noua zile mai tarziu, Jobs a anuntat ca trebuie sa urmeze un tratament mult mai complex, ceea ce necesita plecarea sa din companie pana in aceasta luna.

Potrivit WSJ, seful Apple a fost supus unui transplant de ficat in Tennessee, in urma cu aproximativ doua luni. In momentul de fata, acesta se recupereaza intr-un ritm destul de bun, ceea ce inseamna ca el se va reintoarce in companie la finele acestei luni, conform planului.

Totusi, acesta ar putea sa lucreze la inceput doar part time.

"Steve de abia asteapta sa se intoarca la servici la sfarsitul lunii. In rest, nu mai este nimic de spus", a declarat Katie Cotton, purtatorul de cuvant al Apple.

Reticenta companiei Apple de a furniza informatii asupra starii de sanatate a lui Jobs a cauzat ingrijorari in randul investitorilor, care au fost martori la deprecieri ale actiunilor in urma fiecarui zvon nou legat de sanatatea lui Jobs.

Profitul si vanzarile Apple din primul trimestru fiscal au depasit estimarile analistilor, in conditiile in care SUA s-au confruntat cu cel mai slab sezon de cumparaturi din ultimii 40 de ani, din cauza crizei economice globale.

Profitul net din primul trimestru fiscal a urcat cu 1,5%, la 1,61 miliarde dolari, sau 1,78 dolari/actiune, a anuntat compania. De asemenea, vanzarile au crescut cu 5,8%, la 10,2 miliarde dolari, in intervalul incheiat in decembrie


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si