Veniturile totale din trimestrul al patrulea au scazut cu 5%, la 6,9 miliarde dolari, in timp ce profitul net a scazut cu 7%, la 1,9 miliarde dolari.

Venitul provenit din noi lincente pentru soft-uri a scazut cu 13%, la 2,7 miliarde dolari, in timp ce veniturile pentru actualizarea licentelor si suportul tehnic au crescut cu 8%, la 3,1 miliarde dolari. Venitul operational a fost in scadere cu 3%, la 2,9 miliarde dolari, iar marjele operationale conform principiilor generale de contabilitate GAAP au crescut cu 42%.

Veniturile totale in termenii non-GAAP au scazut cu 5%, la 6,9 miliarde dolari, in timp ce profitul net (non-GAAP) a scazut cu 5%, la 2,3 miliarde dolari. Venitul operational a scazut cu 1%, la 3,5 miliarde dolari, iar marja operationala a fost de 51% (non-GAAP).

”Modificarile pentru desfasurarea substantiala in ratele de schimb ale dolarului american pentru acest an fiscal, care depaseste controlul nostru, au crescut castigurile non-GAAP cu 19% pe actiune in acest an”, a declarat presedindetele Oracle, Safra Catz.

„Ne-am descurcat substantial mai bine decat ne-am asteptat in acest trimestru”, a declarat directorul financiar al Oracle, Jeff Epstein. „Am marit marjele operationale din trimestrul al patrulea mai repede decat ne asteptam, la 51%”, a adaugat acesta.

„Am crescut rapid si am „muscat” din cota de piata a SAP in aproape toate regiunile lumii”, a declarat presedintele Oracle, Charles Phillips. „In Europa, de exemplu, aplicatiile noastre de business au crescut cu 5% intr-un curs constant fata de un declin de 27% al SAP in cel mai recent trimestru. De obicei, Europa apartinea SAP din acest punct de vedere, dar aceste rezultate dovedesc ca putem concura in aceasta regiune si chiar ii putem depasi”, a adaugat acesta.

De asemenea, Oracle a anuntat ca intentioneaza sa plateasca un dividend trimestrial de 0,05 dolari/actiune, echivalent cu un dividend anual de 0,2 dolari/actiune.