“Ca si alte companii suferim din cauza situatiei economice de acum. Estimez la sfarsitul semestrului intai, care se va termina intr-o saptamana, o scadere de aproape 10% a veniturilor, fata de perioada similara a anului trecut”, a spus directorul general al CCT Consultants, Mircea Mihai Petrov.

Compania a inregistrat in anul precedent o cifra de afaceri de 1,7 milioane euro si un profit de 470.000 de euro, care a fost reinvestit in totalitate. Astfel, cea mai mare parte din profit a fost utilizata pentru programe de instruire a consultantilor din cadrul companiei, iar circa 15.000 de euro au fost folositi pentru rebrandurire.

In urma procesului de rebranduire, compania de consultanta “CCT Cabinetul Calin Tatomir” a devenit “CCT Consultants”.

“Compania a fost fondata de Calin Tatomir si a fost centrata in jurul lui. Odata cu plecarea acestuia la Microsoft, compania a intrat intr-un proces de transformare. Astfel, sigla noua are, pe langa cele trei initiale CCT, cuvantul Consultants, prin care vrem sa indicam ca exista o echipa de consultanti care se va afla in prima linie a companiei”, a spus proprietarul CCT Consultants, Varujan Pambuccian.

Odata cu rebranduirea, CCT Consultants lanseaza si trei noi directii de consultanta, consultanta pentru optimizarea arhitecturilor IT, consultanta pentru translatarea afacerii in mediul online si consultanta pentru utilizarea energiei solare.

„Deja avem un proiect pentru o centrala de energie solara in Bistrita si avem foarte multe primarii cu care pornim proiecte de iluminat public solar. La acestea energia electrica nu costa nimic, iar cheltuielile operationale sunt foarte mici”, a explicat Pambuccian.

Calin Tatomir a anuntat in septembrie 2008 ca a luat decizia de a vinde actiunile Cabinetului Calin Tatomir la valoarea nominala catre Varujan Pambuccian, fostul presedinte al Comisiei de IT & C din Camera Deputatilor. Aceasta solutie a fost gasita pentru a evita potentialul conflict de interese intre Cabinetul Calin Tatomir (CCT) si Microsoft, dupa ce Calin Tatomir a preluat functia de director general al reprezentantei locale a producatorului american de software incepand cu 15 octombrie 2008.

CCT, prezenta de sapte ani pe piata de consultanta, ofera si servicii de consultanta din patru categorii majore: consultanta IT&C, consultanta privind finantarile nerambursabile, proiectare de audit si evaluare a sistemelor informatice si servicii de project management. Compania are in prezent 27 de angajati.