Grupul petrolier britanic BP a anuntat nominalizarea pentru postul de presedintre a lui Carl-Henric Svanberg, actualul director general al companiei suedeze de telecomunicatii Ericsson, care il va inlocui pe Peter Sutherland incepand cu 1 ianuarie 2010, relateaza AFP.

Svanberg, care este si presedinte al companiei cu capital mixt Sony Ericsson, se va alatura consiliului de administratie al BP incepand cu 1 septembrie, tot din postura de presedinte, potrivit NewsIn.

Acesta va demisiona de la Ericsson la sfarsitul anului, dupa sapte ani de conducere.

Svanberg, in varsta de 57 de ani, a declarat ca "BP este un lider mondial al sectorului energetic" si ca este "un mare privilegiu ca a fost invitat sa conduca si consiliul de administratie".

BP a cautat un nou presedinte in toata lumea, comisia insarcinata cu luarea unei decizii in acest sens contactand candidati britanici, europeni si americani.

Directorul general al BP, Tony Hayward, a estimat ca Sutherland a fost un "presedinte exceptional", care a condus compania prin una dintre cele mai frumoase perioade din istoria sa.

"Nu va si usor de calcat pe urmele lui", a declarat Hayward, estimand ca "Svanberg va fi un succesor demn de renumele predecesorului", care a dus transformat grupul Ericsson intr-o forta globala.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si