Vodafone, companie cu sediul in Newbury, analizeaza aceasta optiune sau posibilitatea crearii unei companii cu capital mixt, desi un posibil deal ar putea fi respins de autoritatile de reglementare a concurentei.

T-Mobile UK are o valoare de piata de aproximativ 4,2 - 5,6 miliarde dolari, conform cotidianului britanic. Deutsche Telekom a mandatat JP Morgan, a treia mare banca de investitii, sa o reprezinte pe partea de vanzare.

Divizia britanica a Deutsche Telekom a inregistrat cea mai mare scadere a numarului de abonati dintre cele 16 divizii ale companiei germane.
Oficiali ai Deutsche Telekom si Vodafone au refuzat sa comenteze informatia.

O achizitie a diviziei britanice a Deutsche Telekom ar ridica numarul utilizatorilor Vodafone din Marea Britanie la peste 35 de milioane. Vodafone avea 18,7 milioane clienti la sfarsitul lunii martie, in timp ce Deutsche Telekom avea aproximativ 16,7 milioane.

Deutsche Telekom a cumparat recent 5% din OTE de la guvernul grec.

In luna mai, Richard Moat, fostul sef al operatiunilor companiei de telecomunicatii Orange in Romania, a fost numit in functia de managing director pentru divizia de telefonie mobila T-Mobile din Marea Britanie.