Compania isi va dubla numarul de angajati in Romania

Larry Ellison, cel de-al cincilea mare miliardar al lumii si seful Oracle, considera Romania una dintre cele mai importante locatii, alaturi de India, pentru compania pe care o conduce. Declaratia, citata de Ziarul Financiar, a fost facuta saptamana trecuta in cadrul unei mari conferinte IT, organizata la San Francisco. Afirmatiile miliardarului sunt in aceeasi linie cu cele ale presedintelui Traian Basescu, dupa vizita pe care acesta a efectuat-o la sediul central al Oracle din Statele Unite.

Filiala din Romania intentioneaza sa-si dubleze in urmatoarele opt luni numarul de angajati, de la 200 in prezent la aproximativ 400 in mai 2006, ne-a declarat Stefan Baciu, specialist in cadrul Departamentului Marketing si Comunicare Oracle Romania.
In februarie 2004 au fost deschise Centrele de Servicii Oracle care ofera asistenta si suport pentru clienti si parteneri la nivel international si dezvolta produse si solutii informatice. Activitatea din centre necesita abilitati IT de nivel inalt si cunostinte de limbi straine. Aceasta extindere a fost posibila datorita fortei de munca performante. Centrele vor fi extinse in viitor pentru a raspunde cerintelor in crestere de servicii profesionale, ne-a declarat Stefan Baciu.

Compania americana are acum opt centre de tehnologie si suport in Romania si a preinchiriat un spatiu de birouri cu o suprafata de 7.000 de metri patrati in cadrul imobilului Floreasca Tower, investitie estimata la 10 milioane euro.

Informaticienii, racolati din scoala

In prezent, cinci mii de studenti romani beneficiaza de programele educationale Oracle Romania. In 2003, tara noastra a fost prima din Estul si Centrul Europei care a participat la programul pentru licee, Oracle Academy. Liceul Tudor Vianu din Bucuresti a castigat in ultimii doi ani competitia internationala Datamodeling Locul al doilea in cadrul aceleiasi competitii a fost obtinut anul acesta de Colegiul National Mihai Viteazul.

Miliardarul

Cu o avere de 18,4 miliarde dolari, Larry Ellison sta confortabil pe locul al noualea in topul miliardarilor la nivel mondial, realizat de Forbes. Visul sau este sa ajunga pe locul intai, ocupat in prezent de seful Microsoft, Bill Gates, cu o avere estimata la 46,5 miliarde dolari, realizata tot din industria informatica.

Hobby

Ellison este pasionat sa-si piloteze avionul personal. Are si o pista inchiriata pe aeroportul din San Jose. Pentru ca aterizarile frecvente la ore tarzii au deranjat vecinii, pe numele miliardarului au fost inregistrate mai multe plangeri la politie. Situatia s-a rezolvat dupa ce Ellison a obtinut o derogare de la legile locale.

Oracle

Compania ocupa locul al doilea in topul celor mai mari grupuri de software la nivel mondial. Este specializata in furnizarea de solutii software pentru companii. A fost infiintata in 1977 de Ellison si a ajuns sa aiba peste 40.000 de angajati in intreaga lume. De-a lungul timpului, Oracle si-a inghitit principalii rivali, achizitiile din ultimii noua ani insumand peste 17 miliarde de dolari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri