Depozitul de Calculatoare, unul dintre cei mai importanti retaileri din piata locala de IT, a inregistrat in primul trimestru un declin de 40% al cifrei de afaceri, fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la valoarea de 42 milioane de euro, a declarat directorul general al companiei, Adrian Furnica.

"Luna iunie a fost prima luna de crestere din acest an, inregistrand o cifra de afaceri cu 4% mai mare fata de luna mai. Pentru sfarsitul anului estimam ca se va opri declinul retailului de IT&C si vom avea o crestere de 30% a vanzarilor", a declarat directorul companiei Romsoft, Adrian Furnica.

De asemenea, el a precizat ca din septembrie si pana in martie au fost inchise 35 de magazine din cauza chiriei prea mari pe care trebuiau sa o plateasca pentru spatiul ocupat. Din luna martie nicio unitate de vanzare nu a mai fost inchisa, iar numarul acestora a ajuns in iunie la 70, potrivit NewsIn.

"Principala cauza pentru care am inchis magazinele din tara a fost chiria perceputa pentru spatiile respective. Am cerut renegocierea contractelor, insa multi proprietari nu au fost de acord. In momentul de fata, pentru magazinele pe care le mai avem, platim chirii cu 30% mai mici, in urma renegocierilor", a precizat Furnica.

Totodata, directorul general al companiei Romsoft a mentionat ca au fost renegociate contractele si cu furnizorii, ajungand astfel de la 20 de furnizori, la mai putin de jumatate in prezent.

Depozitul de Calculatoare activeaza pe piata din Romania de 17 ani si este unul dintre cei mai mari retaileri specializati din tara, comercializand sisteme si componente IT&C.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si