Oficialii companiei au refuzat sa comenteze, anunta The Wall Street Journal.

Un articol pe site-ul sindicatului francez CFDT a anuntat ca din cauza rezultatelor in scadere din Europa, reducerile de personal sunt programate pentru a mentine constante marjele operationale si strategia pe termen lung a companiei.

CFDT, unul dintre cele mai mari sindicate din Franta, si-a anuntat “surprinderea si nemultumirea” fata de planurile de disponibilizari ale Oracle.
Potrivit uniunii, Oracle planuieste sa disponibilizeze in Europa intre 850 si 1000 de angajati dintr-un total de 17.000. Aproximativ 250 de posturi vor fi reduse in Franta, a anuntat sindicatul, care reprezinta putin peste 15% din forta sa de munca din Hexagon.

Potrivit site-ului companiei, Oracle are peste 86.000 de angajati in toata lumea.

Mutarea vine la scurt timp dupa ce Oracle a inregistrat in trimestrul al patrulea o imbunatatire a conditiilor din piata. In ceea ce priveste profiturile, Oracle nu s-a pronuntat clar in ceea ce priveste perspectiva pentru Europa.

In ciuda scaderii vanzarilor si a unor dure investitii in tehnologie, Oracle a evitat concedierile pe scara larga, spre deosebire de Microsoft Corp. (MSFT), Adobe Systems Inc. (ADBE) si International Business Machines Corp. (IBM), companii ce au anuntat planuri de a renunta la mii de angajati.