MatlinPatterson Global Advisors, fond de investitii specializat in tranzactii cu distressed assets (active neperformante), este considerat principalul favorit pentru achizitionarea companiei Nortel Networks, a declarat o persoana apropiata situatiei citata de Financial Times.
Compania americana incearca sa formeze un consortiu de investitori pentru a finanta o recapitalizare a companiei canadiene.

Orice oferta de salvare ar putea cere un schimb de participatie in contul datoriilor grupului canadian si ar trebui anuntata pana la data de 24 iulie, termenul limita al ofertei lansate de Nokia Siemens Networks pentru majoritatea operatiunilor profitabile detinute de Nortel.

Nortel, care in trecut a fost cel mai important producator de telecomunicatii din America de Nord, a intrat sub protectia legii falimentului in Canada si Statele Unite in luna ianuarie, invocand criza economica ce a ingreunat revenirea companiei inceputa in 2005.

Situatia financiara a companiei a inceput sa se inrautateasca acum zece ani, dar criza globala a creditelor a accelerat acest proces.

Nokia Siemens Networks, o companie mixta formata intre Nokia si Siemens, a lansat luna trecuta o oferta pentru a cumpara divizia de tehnologie wireless cu 650 milioane dolari.

Insa creditorii si furnizorii Nortel au avut o serie de obiectii in privinta acestei vanzari.

MatlinPatterson, un important actionar si creditor al Nortel, a declarat ca impunerea unor conditii limitative de catre actualul proces de ofertare ar putea impiedica, in loc sa promoveze, o oferta valabila de concurenta pentru achizitionarea unitatii, care produce tehnologii wireless avansate.

In cazul unui faliment, daca debitorii nu au abilitatea de a replati datoria creditorilor, acestia au doua optiuni: inchid compania sau monetizeaza actiunile.

MatlinPatterson a anuntat ca a inceput discutiile preliminare cu alti creditorii si a luat in considerare suportarea planului de reorganizare impus de Statele Unite, in locul unei vanzari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri