Bataile de cap zilnice prin care trece un utilizator de PC, ca virusii electronici si mesajele spam, risca sa se raspandeasca la o gama mult mai larga de sisteme electronice, de la telefoane celulare la motoarele automobilelor, se arata intr-un studiu al IBM.

Raportul, publicat de IBM Security Intelligence Services, descrie o imagine sumbra, apocaliptica dar controlabila, a dezastrului electronic.

Din conjugarea datelor obtinute de la consumatori - mari corporatii, agentii guvernamentale - si consultarea unui numar de 2.000 de specialisti in probleme de securitate informatica, IBM a intocmit raportul care atrage atentia asupra proliferarii fara precedent a virusilor informatici.

IBM ne avertizeaza sa ne ferim de virusii care se raspandesc cu repeziciune la telefoanele mobile, computere portabile, retele informatice si chiar computerele imbarcate la bordul automobilelor, care controleaza functiile de baza.

Studiul IBM a luat in calcul analizarea unui numar de aproximatix 500.000 de aparate electronice.

Virusii informatici activi noi sunt in numar de 28.327, ducand totalul la 112.438.

Din scanarea unui numar de 147 de miliarde de e-mailuri, IBM a descoperit in 2004 un virus la 16 curiere electronice, mai precis 6% din total.

Pentru automobile situatia incepe sa nu mai arate la fel de roz. Daca pana acum se considera ca vehiculele sunt scutite de efectele virusilor informatici, in prezent situatia s-a schimbat.

In medie, un autovehicul modern are incorporate circa 20 de computere, cu software de 60 de megabiti, iar riscul aparitiei unor disfunctionalitati s-a multiplicat.

Un alt sector-victima este cel al telecomunicatiilor voce prin internet (VoIP). Pe masura ce tot mai multe companii renunta la sistemul traditional de telecomunicatii in favoarea celui VoIP, creste riscul unor intreruperi bruste de retea, precum si cel al ascultarii convorbirilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri