Royal Philips Electronics NV, cel mai mare producator european de electrocasnice, a raportat un profit net de 44 milioane euro in al doilea trimestru din 2009, surprinzand analistii care mizau pe o pierdere, informeaza Bloomberg.
Profitul net s-a ridicat la 44 milioane euro (61,24 milioane dolari), sau cinci centi pe actiune, fata de nivelul de 732 milioane euro, sau 72 centi pe actiune, inregistrat in perioada similara din 2008, a anuntat luni compania, cu sediul la Amsterdam, potrivit NewsIn.

Analistii estimasera o pierdere de 122,5 milioane euro, conform unui chestionar realizat de Bloomberg.

Profitul Philips, una dintre principalele companii de electrocasnice din lume, reprezinta un indicator asteptat care, conform analistilor, caracterizeaza evolutia intregului sector, pe fondul crizei globale.

Compania a precizat ca se asteapta ca performanta pentru al doilea semestru sa fie peste rezultatul obtinut in primele sase luni din 2009, scrie Bloomberg.

Profitul operational a scazut la 118 milioane euro, fata de nivelul de 396 milioane euro inregistrat in perioada similara din 2008.

Vanzarile au scazut cu 19%, la 5,23 miliarde euro.

Philips, care este si cel mai mare producator mondial de produse de iluminat, a anuntat pe 14 aprilie ca va accelera procesul de restructurare in al doilea trimestru.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri