Sase din zece companii chestionate intr-un sondaj planuiesc sa nu achizitioneze viitorul sistem de operare al Microsoft Corp., Windows 7, multe dintre companii dorind sa faca astfel economii si altele declarandu-se ingrijorate de viabilitatea noului produs, relateaza Reuters.

Windows 7 va fi lansat pe 22 octombrie, insa a obtinut deja recenzii pozitive, in totala opozitie cu versiunea actuala a sistemului de operare promovat de Microsoft, Vista, potrivit NewsIn.

Multe dintre cele 1.000 de companii care au raspuns intrebarilor unui chestionar realizat de compania ScriptLogic Corp au precizat ca doresc sa faca economii prin reducerea cheltuielilor pe noul sistem de operare al Microsoft.

Conform studiului, multe dintre companii au respins Windows Vista, despre care au precizat ca este instabil. De exemplu, producatorul de cipuri Intel Corp., partener indelungat al Microsoft, a preferat sa ramana la sistemul de operare XP.

Sondajul arata ca aproximativ 60% dintre companiile chestionate nu au planuri de a achizitiona sistemul de operare Windows 7, 34% il vor cumpara pana la sfarsitul anului 2010 si doar 5,4% il vor cumpara pana la sfarsitul anului.

Un procent de 42% au oferit drept motiv pentru evitarea noului sistem de operare "lipsa timpului si a resurselor".

Insa studiul arata ca exista si alte motive, in afara de cele financiare, pentru care companiile evita ultimul produs Microsoft.

Aproximativ 39% au afirmat ca sunt ingrijorati de probleme de compatibilitate cu aplicatiile existente.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Microsoft anunta o noua actualizare pentru Windows 10