Ericsson investeste 1,5 mld. dolari in cercetare

Ericsson, cel mai mare producator de retele wireless, va investi in urmatorii cinci ani 1,5 miliarde dolari in Coreea de Sud pentru a dezvolta o tehnologie de Internet de mare viteza sustinuta de AT&T si Verizon Wireless, scrie Bloomberg.
Producatorul suedez de echipamente dedicate retelelor va dezvolta o facilitate in aceasta tara pentru cercetare, dezvoltare si testare a serviciilor wireless de ultima generatie, a declarat presedintele biroului din Coreea de Sud. Centrul va dezvolta tehnologia LTE (long-term evolution), a declarat Minako Nakatsuma Olofzon, purtatorul de cuvant al Ericsson.

Infrastructura pietei pentru LTE, care va concura impotriva tehnologiei WiMax, in 2013, va atinge o valoare de cinci miliarde dolari dupa ce functionarea sa va incepe in a doua jumatate a acestui an, a anuntat compania de cercetare Infonetics Research. Vanzarile mondiale de echipamente si instrumente WiMax, care sunt disponibile in piete ca Statele Unite si Coreea de Sud, vor creste de aproape cinci ori, la 16,1 miliarde dolari fata de anul 2008, potrivit companiei de cercetare ABI Research.

“Dezvoltarea WiMax a fost mai grea decat se astepta, in timp ce extinderea LTE a fost destul de rapida”, a declarat Kim Dong Joon, analist al companiei Good Morning Shinhan Securities. “Nu este o stire favorabila pentru WiMax, mai ales daca Ericsson vrea sa se extinda in Coreea, care este lidera in tehnologia WiMax”, a adaugat acesta.

Ericsson planuieste sa mareasca personalul de la unitatea din Coreea de Sud la 1.000 de salariati fata de 80 de angajati cat are in prezent, a declarat presedintele diviziei din Coreea de Sud.

Ericsson a lansat prima locatie comerciala 4G


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Tinder lansează apelurile video în aplicație
Setari Cookie-uri