LG Electronics, al treilea producator de telefoane mobile din lume, lanseaza un magazin online pentru aplicatii de telefoane mobile, care va fi lansat initial in Asia, scrie Computerworld.
Producatorii de telefoane si operatorii de telefonie au intrat in cursa pentru a atinge succesul Apple cu App Store, lansand propriile magazine virtuale, unde utilizatorii pot descarca soft-uri si continuturi.

Imbunatatirea soft-urilor este un punct important pentru producatorii sud-coreeni de telefoane mobile Samsung si LG, care in ultima perioada au cunoscut o crestere a vanzarilor pe segmentul telefoanelor mobile scumpe, desi nu au lansat inca smartphone-uri.

LG, care rivalizeazea cu Nokia si Samsung Electronics in piata telefoanelor mobile, a anuntat ca magazinul online de aplicatii “LG Application Store” ar putea furniza 1.400 de aplicatii care includ 100 de programe gratuite, disponibile in 15 limbi.

Serviciul va fi oferit la inceput in tarile din Asia-Pacific, precum Singapore, Malaiezia si Australia, si va fi lansat in Europa si America de Sud pana la sfarsitul anului, cu aplicatii oferite ce vor fi in numar de 2.000, a anuntat LG.

LG a anuntat ca nu are planuri de lansare in piata din Statele Unite, dominata de iPhone de la Apple si Blackberry de la Research In Motion (RIM).

BlackBerry a anuntat ca va oferi utilizatorilor posibilitatea de a descarca muzica online pentru a rivaliza in acest segment cu Apple si Nokia.

Site-ul britanic 7Digital, specializat in descarcare de continut media, va lansa in septembrie un serviciu ce permite utilizatorilor sa descarce albume pe telefoanele mobile, care va fi asemanator cu magazinul iTunes pentru Apple si Comes with Music pentru Nokia.

Utilizatorii Blackberry deja se bucura de unele aplicatii de muzica, fiind pentru prima data cand pot descarca muzica direct pe telefoanele mobile.

Vor fi disponibile in jur de sase milioane de cantece pentru utilizatorii din Marea Britanie, Statele Unite, Canada, Franta, Italia, Germania si Spania.

Aplicatia reprezinta un pas pentru RIM, compania canadiana care produce Blackberry, care incearca extinderea bazei de clienti de tip business pentru a include consumatori ce normal ar opta pentru iPhone de la Apple sau pentru Nokia N97.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri