Intel, cel mai mare producator de cipuri la niverl mondial, a raportat o pierdere de 12 milioane dolari a profitului operational, 398 de milioane dolari in cazul profitului net si 7 centi in ceea ce priveste pierderile per actiune.

Excluzand efectele generate de amenda Comisiei Europene, compania a avut un profit operational non-GAAP (necalculat pe baza unor principii de contabilitate general acceptate) de 1.4 miliarde dolari, profit net de 1 miliard dolari si castiguri per actiune (CPA) de 18 centi.

“Rezultatele financiare din trimestrul al doilea al anului ne indica o imbunatatire a situatiei pietei PC-urilor. Este cea mai mare crestere a celui de-al doilea trimestru, comparativ cu primul, pornind din 1988 pana in prezent. Acest aspect creeaza premisele pentru o a doua jumatate a anului mai buna”, a spus Paul Otellini, presedinte si CEO Intel.

Astfel, in acest trimestru, s-au vandut mai multe unitati de microprocesoare comparativ cu primul trimestru, desi pretul mediu de vanzare (PMV) al tuturor microprocesoarelor a fost mai mic decat in T1.

Venitul din vanzarea chipseturilor si microprocesoarelor Intel Atom a fost de 362 milioane dolari, cu 65% mai mare decat in T1.

Stocurile au fost reduse cu aproximativ 240 milioane dolari in cel de-al doilea trimestru, iar cheltuielile departamentelor R&D si MG&A au fost de 2,6 miliarde dolari, putin mai mari decat previziunile companiei.

Pierederea neta din investitii de portofoliu si altele a fost de 38 milioane dolari, mai mica decat pierderea estimata de companie.

Perspectiva de business a companiei Intel include efectul inregistrat de achizitia companiei Wind River Systems Inc., dar nu include potentialul impact al unor fuziuni, achizitii, vanzari de titluri sau alte activitati de business ale companiei care pot fi finalizate dupa 13 iulie.

Pentru cel de-al treilea trimestru al anului, Intel estimeaza un venit de 8,5 miliarde dolari, plus sau minus 400 milioane dolari
si pierderi nete din investitii de portofoliu, dobanzi si altele de aproximativ 80 milioane dolari.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Veniturile Intel, grav afectate de migratia utilizatorilor pe mobile