Altex, cel mai mare jucator al pietei romanesti de retail electronic, a lansat un nou site de comert electronic, DigitUp.ro, care va genera, spre sfarsitul acestui an, venituri lunare de 100.000 euro.
"Cat va reprezenta DigitUp in cifra de afaceri a Altex la sfarsitul acestui an, nu putem prognoza, pentru moment. Insa, spre finele lui 2009, estimam ca portalul e-commerce nou lansat va aduce 100.000 euro pe luna", a declarat, pentru Wall-Street, Cristian Moanta, director de marketing si achizitii al Altex.

El crede ca site-ul DigitUp va incepe sa aduca bani spre sfarsitul lui 2009 tocmai datorita sarbatorilor de iarna.

"Este evident ca, in prima sau a doua luna de la lansare nu ne asteptam sa aduca venituri", a adaugat el.

DigitUp.ro, in care s-a investit sub 100.000 euro, este un website cu functionalitate duala, atat pentru informare-prezentare, cat si pentru shopping online, oferind o gama variata de camere digitale foto si video, telefoane mobile si sisteme de navigatie.

Toate produsele prezentate si oferite pentru cumparare apartin celor mai cunoscuti producatori la nivel mondial din domeniul produselor electronice sau IT&C.

Publicul tinta este definit cu exactitate si reprezentat de doritorii si impatimitii de gadget-uri, de cei care sunt doritori de nou si au venituri peste medie. iar atractivitatea va fi asigurata de preturile competitive pentru acest segment al pietei.

Cat despre cota de piata pe care o tinteste DigitUp, Cristian Moanta spune ca principalul scop al acestui portal nu este acela de a construi o batalie pe piata locala a magazinelor online sau de a castiga cota de piata, ci acela de a satisface nevoile clientilor companiei care, poate din comoditate, au inceput sa utilizeze mai mult acest mediu.

"Exista un segment de cumparatori care devine din ce in ce mai mare si care este doritor de a face achizitii in mediul online. Noi am lansat acest portal, care este, practic, un canal colateral, pentru a satisface nevoile clientilor nostri, care nu au timp fizic sa mearga intr-un spatiu traditional si sa cumpere ceea ce doresc", a spus Moanta.

"Insa nu am lansat DigitUp pentru a ne bate cu marile magazine online prezente pe piata din Romania", a mentionat directorul de marketing si achizitii al retailerului Altex.

Plata produselor comandate se poate face on-line prin card de debit sau credit, virament bancar sau prin numerar la livrare.

Anul trecut, platforma online a Altex, in a carei relansare s-au investit 400.000 euro, a generat 1% din cifra de afaceri totala a companiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Netflix nu vrea să îți mai ia banii dacă nu te mai uiți seriale
Setari Cookie-uri