Atlas Telecom Network Romania, companie prezenta pe piata telecomunicatiilor, se afla in discutii de vanzare cu mai multe companii. Potrivit unor surse din piata, Vodafone Romania a dat start-ul primelor contacte cu Atlas Telecom pentru a studia posibilitatile de achizitie a operatorului.

Contactat de Wall-Street, Pompiliu Tripa, directorul general al Atlas Telecom Network Romania, a declarat ca se afla in discutii cu mai multe companii care doresc sa achizitioneze firma de telecomunicatii pe care o conduce.

"Este de dorit sa fim preluati, pentru a deveni o companie mai mare, cu mai multe oportunitati pe piata", spune Tripa.

El nu a confirmat informatia conform careia Vodafone, al doilea operator de telefonie mobila de pe piata locala, este interesat sa cumpere Atlas Telecom.

Reprezentantii operatorului telecom Vodafone Romania au declarat ca nu comenteaza asupra acestui subiect.

"Pot sa va confirm doar ca am discutat cu mai multe grupuri despre o vanzare a companiei Atlas Telecom", a spus Pompiliu Tripa.

In plus, directorul general al companiei de telecomunicatii, care are sediul la Oradea, a mentionat ca este normal sa se ia in considerare o preluare a companiei, mai ales ca, in prezent, "toata lumea vrea sa faca achizitii".

Dorinta de a vinde Atlas Telecom Network Romania a aparut in urma cu mai mult timp si, conform reprezentantului companiei, finalizarea unei tranzactii se va produce in foarte scurt timp.

In ceea ce priveste suma la care este evaluata firma, parte a unui grup international de companii din domeniul telecomunicatiilor, Tripa a spus ca aceasta este una "destul de mare".

"Am facut niste calcule, dispun ne cifre, insa nu pot sa le dezvalui. Business-ul Atlas Telecom este evaluat la o suma destul de mare", a aratat seful companiei.

Atlas Telecom Network Romania a fost infiintata in 2000, iar actionar majoritar este compania americana Atlas Telecom. Restul de actiuni (41%) sunt detinute de Pompiliu Tripa.

Firma de telecomunicatii a avut, in 2007, o cifra de afaceri de aproximativ 6,3 milioane euro (20,91 milioane lei) si pierderi de circa 14,15 milioane euro (47,14 milioane lei).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Primele oferte combinate Vodafone + UPC: Cum se vor integra serviciile