La doar trei luni dupa anuntarea pragului de 200 de milioane de utilizatori, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anuntat ca numarul celor care folosesc serviciul online de retea sociala a ajuns la un sfert de miliard, scrie PC Magazine.
“Pentru noi, cresterea pana la aceasta cota - 250 de milioane de utilizatori - nu reprezinta doar un numar impresionant, ci este un semn pentru cat de multe conexiuni personale au facut abonatii nostri”, a declarat Zuckerberg.

Facebook a fost fondata in 2004 si a devenit cea mai populara retea sociala din lume, eclipsand rivala MySpace, proprietate detinuta de News Corporation.

Compania rusa de Internet Digital Sky Technologies (DST), care in luna mai a investit 200 milioane dolari in Facebook, la inceputul saptamanii a oferit 14,77 dolari pentru fiecare actiune ordinara a Facebook, iar compania ce detine reteaua sociala a fost evaluata la 6,5 miliarde dolari.

Directorul executiv al Facebook a declarat ca, la momentul respectiv, decizia pentru vanzarea actiunilor a apartinut angajatilor si garanteaza “recunoasterea dezvoltarii Facebook si procesul prin care face lumea mult mai deschisa si mai conectata”.

In 2007, producatorul de software Microsoft a cumparat o participatie de 1,6% din Facebook pentru 240 milioane dolari, tranzactie ce a evaluat compania la 15 miliarde dolari.

“Dupa ce vom sarbatori utilizatorul cu numarul 250 milioane vom continua sa dezvoltam Facebook pentru a servi oamenilor din intreaga lume ca cea mai folositoare modalitate de comunicare posibila. Aceasta inseamna ca vom fi disponibili pentru oricine din lume”, a declarat Zuckerberg. “In prezent 250 de milioane de utilizatori folosesc Facebook pentru a fi in pas cu ceea ce se intampla in jurul lor si pentru a impartasi impresii cu oamenii din viata lor”, a declarat Zuckerberg.

In timp ce numarul de utilizatori a crescut foarte repede, spre deosebire de alti giganti din industria Web ca Amazon, eBay, Google si Yahoo, Facebook deocamdata nu are capacitatea de a transforma traficul in venituri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri