Transferul s-a realizat efectiv incepand cu data de 1 iulie 2009 (data incheierii contractului).

In luna martie a acestui an, cele doua companii au cazut de acord in privinta vanzarii afacerii de date si broadband a companiei Gigaset.

Prin acest pas, Gigaset Communications, producator de telefoane DECT, isi consolideaza activitatile de baza. In primele patru luni ale anului 2009, liderul in industrie a reusit sa isi mareasca cota din Europa cu mai mult de 30%. In Germania, procentul detinut este acum de aproximativ 60%.

“Gigaset Communications ramane fidela strategiei sale prin a se retrage din industria broadband, iar cifrele confirma strategia noastra. Suntem o companie axata pe vanzarea produselor de home communication”, a spus José Costa e Silva, Director Executiv al Gigaset Communications GmbH.

Pentru Sagem Communications, actionar majoritar al Gores Group, activitatile de broadband ale Gigaset Communications ofera un avantaj strategic.

“Aceasta achizitie va reintari obiectivul Sagem Communications si anume acela de a deveni lider mondial in terminale de broadband, convergenta, aparatura digitala pentru casa si managementul solutiilor pe plan energetic” a spus Patrick Sévian, Presedinte al Sagem Communications.

Gigaset Communications Austria GmbH este marca inregistrata a Siemens AG. Compania, cu sediul central in München, Germania, distribuie produse sub brandul Siemens Gigaset, iar portofoliul include retele fixe de telefonie, sisteme Voice over IP, routere, gateway-uri, solutii software, dar si sisteme WIMAX si produse home media.