Vanzarile de jocuri video - cel mai mic nivel din ultimii opt ani

Vanzarile de jocuri video din luna iunie au inregistrat cel mai mare declin anual din ultimii noua ani, marcand o prima jumatate foarte slaba pentru industrie, anunta CNBC.
Vanzarile de jocuri video au scazut la 626 milioane dolari, cu 29% fata de cifrele din 2008, potrivit companiei de cercetare NPD Group.

Acesta este cel mai mare declin inregistrat din septembrie 2000 cand industria a scazut cu 41%.

Vanzarile de hardware au scazut cu 38% la 383 milioane dolari in luna iunie si este cu 13 procente mai mic fata de evolutia de anul trecut. De asemenea, aceasta scadere a fost mai mare decat se asteptau analistii.

Industria ca intreg, este cu 12% mai mica decat cifrele de la jumatatea anului 2008 cu vanzari de 7,3 miliarde dolari.

“Prima jumatate a anului a fost dificila in comparatie cu prima jumatate a anului trecut, dar totusi acest nivel al declinului se va reflecta si va avea impact asupra industriei”, a declarat Anita Frazier, analist NPD.

De asemenea, scaderea subliniaza efectele crizei economice in industrie care pana acum s-a dovedit rezistenta la recesiune.

“Iunie este una din primele luni in care impactul economiei este reflectat in vanzari”, a declarat Frazier.
Wii continua sa domine vanzarile de hardware cu aproape 362.000 de unitati vandute in mai, in timp ce Microsoft si Sony au vandut 241.000 si respectiv 165.000 de unitati ale consolelor Xbox 360 si PlayStation 3.

Observatorii din industrie sunt optimisti in privinta celei de-a doua jumatati a anului, dar imbunatatirea va fi mica. Analistii sustin ca nu se asteapta la o imbunatatire semnificativa in iulie, dupa ce comenzile pre-sale au fost destul de mici, conform declaratiilor facute de retaileri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri