Operatorul de telecomunicatii Euroweb Romania a anuntat o crestere a cifrei de afaceri si a profitul EBITDA (inainte de plata dobanzilor si taxelor, includerea deprecierii si a amortizarii) de 4,5%, respectiv 22%, in primul semestru al anului comparativ cu perioada similara din 2008.

Astfel, cifra de afaceri a companiei pentru primele sase luni ale anului se ridica la 22,3 milioane lei, iar valoarea EBITDA, principalul indicator urmarit de Euroweb, s-a ridicat la 5,4 milioane lei, conform NewsIn.

"Daca dupa primele trei luni inregistram o crestere de 10% a cifrei de afaceri, perioada imediat urmatoare s-a dovedit a fi, conform estimarilor, mai dificila pentru intreg mediul de afaceri, fapt care se reflecta si in rezultatele obtinute. Avansul din primul trimestru a atenuat scaderea ritmului de crestere din perioada imediat urmatoare, astfel incat rezultatele la jumatatea anului se incadreaza perfect in limitele bugetate”, a declarat directorul financiar al companiei Euroweb Romania, Denisa Popescu.

Euroweb a incheiat anul 2008 cu o cifra de afaceri de 44,5 milioane lei si EBITDA de 9,4 milioane lei, obiectivul declarat pentru finalul lui 2009 fiind cresterea cu 10%.

Euroweb Romania este unul dintre jucatorii importanti ai pietei de telecomunicatii din Romania. Incepand cu anul 2005, actionarul principal al Euroweb Romania SA este Invitel International.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si