TI a inregistrat in primul trimestru un profit net de 260 milioane dolari, sau 20 centi/actiune, in scadere cu 56% fata de nivelul de 588 milioane dolari, sau 44 centi/actiune in aceeasi perioada din 2008.

Excluzand costurile de restructurare, profitul a fost de 25 centi/actiune, depasind estimarile analistilor, de 23 centi/actiune, anunta NewsIn.

Veniturile au scazut cu 27%, la 2,46 miliarde dolari, aproape de estimarile pietei, de 2,42 miliarde dolari.

Compania TI, ale carei cipuri sunt folosite in fabricarea telefoanelor mobile, a televizoarelor si a echipamentelor industriale, a oferit o estimare orientativa pentru veniturile din acest trimestru, sustinand ca vizibilitatea este inca slaba, si a a anuntat ca rata ridicata a somajului va afecta probabil vanzarile din sezonul estival.

TI a prevazut pentru al treilea trimestru castiguri de 28-39 centi/actiune, incluzand costuri de restructurare de 1 cent/actiune, pe baza unor venituri de 2,5-2,8 miliarde dolari.

"Cererea este inca redusa, in comparatie cu cea de acum 6-12 luni. Trebuie sa fim pregatiti pentru o crestere foarte redusa sau chiar zero pentru o perioada", a declarat directorul financiar TI, Kevin March.

"Ne apropiem de punctul critic al economiei, desi nu cred ca l-am atins inca", a spus March, ce a adaugat ca vizibilitatea se imbunatateste odata cu numarul comenzilor.

March a spus ca observa crestere in pietele asiatice, insa ativitatea din Europa ramane slaba