Texas Instruments Inc (TI) a afisat un profit trimestrial si estimari peste asteptari, insa s-a ferit sa declare ca cea mai dificila perioada pentru economie si pentru cererea de cipuri a trecut, relateaza Reuters.
TI a inregistrat in primul trimestru un profit net de 260 milioane dolari, sau 20 centi/actiune, in scadere cu 56% fata de nivelul de 588 milioane dolari, sau 44 centi/actiune in aceeasi perioada din 2008.

Excluzand costurile de restructurare, profitul a fost de 25 centi/actiune, depasind estimarile analistilor, de 23 centi/actiune, anunta NewsIn.

Veniturile au scazut cu 27%, la 2,46 miliarde dolari, aproape de estimarile pietei, de 2,42 miliarde dolari.

Compania TI, ale carei cipuri sunt folosite in fabricarea telefoanelor mobile, a televizoarelor si a echipamentelor industriale, a oferit o estimare orientativa pentru veniturile din acest trimestru, sustinand ca vizibilitatea este inca slaba, si a a anuntat ca rata ridicata a somajului va afecta probabil vanzarile din sezonul estival.

TI a prevazut pentru al treilea trimestru castiguri de 28-39 centi/actiune, incluzand costuri de restructurare de 1 cent/actiune, pe baza unor venituri de 2,5-2,8 miliarde dolari.

"Cererea este inca redusa, in comparatie cu cea de acum 6-12 luni. Trebuie sa fim pregatiti pentru o crestere foarte redusa sau chiar zero pentru o perioada", a declarat directorul financiar TI, Kevin March.

"Ne apropiem de punctul critic al economiei, desi nu cred ca l-am atins inca", a spus March, ce a adaugat ca vizibilitatea se imbunatateste odata cu numarul comenzilor.

March a spus ca observa crestere in pietele asiatice, insa ativitatea din Europa ramane slaba
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri