Producatorul de cipuri Advanced Micro DevicesInc (AMD) a raportat o pierdere peste asteptari, de 335 milioane dolari pentru al doilea trimestru din 2009, anunt ce a dus la deprecierea cu 12% a titlurilor companiei.
Performanta AMD este in totala opozitie cu cea a rivalului Intel Corp, care a surprins pietele in cursul acestei luni prin afisarea unui rezultat peste asteptari si a unor perspective incurajatoare.

Veniturile AMD a scazut cu 13% fata de perioada similara din 2008, la 1,18 miliarde dolari, cu putin peste asteptarile analistilor chestionati de Reuters, de 1,13 miliarde dolari. Titlurile AMD s-au depreciat cu 12% dupa raportarea rezultatelor financiare, scrie NewsIn.

AMD, care s-a impartit practic in doua divizii, de productie de cipuri si de semiconductoare, a declarat ca veniturile din divizia de cipuri va fi "in usoara crestere" in al treilea trimestru fiscal.

In contrast, rivalul Intel a precizat ca piata calculatoarelor este in crestere si ca se asteapta la venituri in trimestrul in curs peste nivelul estimat de Wall Street.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Noua amenințare informatică care îți golește conturile bancare
Setari Cookie-uri