Grupul suedez Ericsson a castigat licitatia organizata pentru vanzarea activelor diviziei wireless din cadrul companiei Nortel Networks Corp, ce a intrat in faliment, cu o oferta de 1,13 miliarde dolari, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

In comunicate separate, cele doua companii au anuntat ca Ericsson a castigat licitatia pentru tehnologiile wireless CDMA si LTE, dezvoltate de Nortel, puse in vanzare de grupul canadian dupa ce a intrat in faliment, in luna ianuarie.

"Aceasta este o poveste trista pentru Nortel si una fericita pentru Ericsson", a declarat Jeff Kagan, analist independent in industria telecomunicatiilor. "In loc sa concureze cu Nortel, Ericsson a castigat".

Kagan a spus ca acordul pemite companiei suedeze sa isi extinda prezenta pe piata nord-americana, in contextul in care industria evolueaza catre asa-numitele tehnologii 4G LTE.

Cand va fi complet dezvoltata, tehnologia ar putea oferi utilizatorilor de telefoane mobile o conexiune la internet similara serviciilor broadband, atat din punct de vedere al vitezei, cat si al continutului.

Oferta Ericsson indica ca grupul Nortel urmeaza mai probabil sa fie divizat decat sa iasa din faliment ca o entitate singulara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si