Ministerul roman al Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a incheiat un acord guvernamental de cooperare cu Ministerul Federal de Interne german, in ceea ce priveste portalul bund.de, magazinul electronic federal (KdB), dar si sistemul federal de achizitii publice, potrivit MCSI.
"In perioada 23-24 iulie 2009 (n.r. joi si vineri), o delegatie condusa de ministrul comunicatiilor si societatii informationale, Gabriel Sandu, a avut o serie de intalniri bilaterale la Berlin si Bonn cu reprezentanti ai Ministerului Federal de Interne si ai Biroului Federal pentru Securitatea Informatiei (BSI), avand ca principal obiectiv intensificarea cooperarii in domeniul sistemelor de guvernare electronica si de securitatea informatiei. Pe parcursul discutiei cu August Hanning, secretar de stat in cadrul Ministerului Federal de Interne german, s-au identificat o serie de subiecte de interes comun", se arata intr-un comunicat emis de Minister.

Astfel, s-a agreat necesitatea unui sprijin reciproc la nivel european si s-a decis incheierea unui acord guvernamental de cooperare care sa cuprinda si proiecte de interes dezvoltate de partea germana cum ar fi: portalul bund.de, un portal de informatii guvernamentale similar cu ceea ce va fi eRomania; magazinul electronic federal (KdB), sistemul federal de achizitii publice si CERT (Echipa de Raspuns pentru Incidente de Securitate in domeniul IT)

In sesiunea de lucru organizata la sediul Biroului Federal pentru Securitatea Informatiei de la Bonn, principalul subiect pe agenda a fost arhitectura institutionala optima a organizarii unui CERT.

CERT-ul german este incorporat in cadrul Biroului Federal pentru Securitatea Informatiei si este unul dintre membrii fondatori ai Grupului European de unitati CERT guvernamentale (EGC). Activitatile unui CERT au in vedere prevenirea si detectarea incidentelor de securitate IT, dar si informarea tuturor partenerilor in legatura cu acestea.

"In urmatoarele luni, in Romania va deveni functionala o astfel de institutie care se va adresa in primul rand sectorul public central de utilitate si importanta esentiala si va respecta standardele europene in domeniu. CERT.ro va functiona in subordinea MCSI si va beneficia de asistenta acordata de partea germana si a ENISA", se mai arata in comunicat.

Din delegatia romana au mai facut parte directorul general al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica, Doina Banciu si presedintele Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale, Bogdan Mihailescu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri