Grupul nipon Canon Inc a afisat o scadere de 72% a profitului operational din al doilea trimestru din 2009, din cauza cererii scazute pentru copiatoare, insa grupul a majorat estimarile de profit pentru intreg anul, pe fondul reducerii cheltuielilor si a deprecierii yenului.
Profitul operational al Canon s-a cifrat la 44,91 miliarde yeni in perioada aprilie-iunie, in scadere fata de nivelul de 160,15 miliarde yeni inregistrat in perioada similara din 2008, insa marcand o crestere fata de cele 20 de miliarde yeni obtinute in primul trimestru al anului, potrivit NewsIn.

Canon a beneficiat de pe urma cererii solide pentru aparate foto, amortizand scaderea vanzarilor de copiatoare si imprimante.

Compania nipona, care este principalul producator de aparate foto digitale din lume, inaintea grupurilor Sony Corp. si Nikon Corp., a majorat estimarile de profit pentru 2009 cu 6%, la 190 miliarde yeni (doua miliarde dolari), pentru a reflecta efectele pozitive ale deprecierii yenului.

"Rezultatele confirma ca compania este capabila sa amortizeze pierderile anumitor sectoare, in principal prin vanzarile de aparate foto digitale", a declarat un analist al JPMorgan, Hisashi Moriyama.

Rezultatele Canon vin dupa ce rivalul Xerox Corp a depasit saptamana trecuta estimarile de profit, datorita reducerii cheltuielilor.

"Economia globala este asteptata sa se imbunatateasca gradual in a doua jumatate a anului, insa conditiile de piata sunt in continure dure si nu mizam pe o revenire completa in acest an", a declarat directorul administrativ al Canon, Masahiro Osawa.

Canon, profit record in 2007


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Cum poți economisi dacă alegi soluțiile optime de imprimare
Setari Cookie-uri