Toshiba anunta ca revine pe profit in 2009

Grupul nipon Toshiba Corp a raportat o pierdere operationala sub asteptari, din cauza preturilor bune la cipuri, reafirmand si planurile de revenire pe profit pana la sfarsitul anului, prin reducerea de cheltuieli, relateaza Reuters.
Toshiba a precizat ca pierderea operationala s-a cifrat la 37,6 miliarde yeni in perioada aprilie-iunie, fata de o pierdere de 22,9 miliarde yeni in perioada similara din 2008.

Pierderea neta s-a ridicat la 57,8 miliarde yeni, fata de nivelul de 11,6 miliarde yeni in perioada similara din 2008, cauzata de o scadere de 17% a vanzarilor.

Toshiba, al doilea producator mondial de cipuri de memorie tip NAND, investeste in tehnologii noi pentru a tine pasul cu liderul sectorului, Samsung Electronics.

Pierderile diviziei de semiconductori a fortat grupul Toshiba, ce detine compania americana Westinghouse, sa stranga cinci miliarde de dolari pentru a-si sustine operatiunile.

Toshiba a mentinut tinta anuala de profit operat ional de 100 miliarde yeni (1,1 miliarde dolari), pe fondul reducerii de cheltuieli.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri