Veniturile Orange Romania, cel mai mare operator de telefonie mobila de pe piata locala, s-au situat in primul semestru din 2009 la valoarea de 531 mil. euro, in scadere cu 15,4% fata de perioada similara a anului trecut, pe fondul deteriorarii conditiilor economice, potrivit datelor furnizate de France Telecom, din care face parte compania.
Veniturile Orange in prima jumatate a acestui an au fost de 531 mil. euro, dintre care 267 mil. euro au fost obtinute in trimestrul al doilea. Venitul mediu anual pe utilizator a fost de 108 euro.

"Suntem multumiti de evolutia numarului de clienti in trimestrul al doilea si de veniturile a caror rata de scadere trimestriala s-a stabilizat. Veniturile Orange Romania au crescut in T2 fata de T1 in ciuda unui climat economic inca incert. Suntem decisi sa mentinem aceasta tendinta si sa atragem noi clienti si in urmatoarele trimestre, concentrandu-ne, in acelasi timp, mai mult ca niciodata, pe asteptarile clientilor si pe gradul de satisfactie a acestora” a declarat Thierry Millet, CEO Orange Romania.

La data de 30 iunie 2009, Orange Romania avea 10.354.000 de clienti, in crestere cu 2,6% fata de prima jumatate a anului precedent si cu 236.000 de clienti fata de primul trimestru al anului curent.

Din numarul total al clientilor Orange, peste 2,2 milioane utilizeaza si serviciile de date mobile in banda larga, in crestere cu 97% fata de perioada similara a anului 2008. Aceasta crestere a fost sustinuta de ofertele comerciale, de ofertele integrate cu laptop-uri, de diversificarea gamei de smartphone-uri si de dezvoltarea retelei de broadband din ultimele luni. In prezent serviciile HSDPA 3,2 deservesc clientii din peste 700 de localitati din toata tara si HSDPA 7,2 in 35 de localitati.

Cum arata lista prioritatilor noului sef al Orange Romania

La nivelul intregului grup France Telecom, veniturile au scazut cu 0,5% in primul semestru din 2009, la 25,5 mld. euro.

Pe de alta parte, la 30 iunie 2009, grupul France Telecom avea 186 milioane de clienti, in crestere cu 6,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Pentru a doua jumatate a anului, in conditiile mentinerii unui mediu economic difici, grupul France Telecom va continua seria programelor de marketing si procesul de reducere a costurilor. Suntem increzatori ca ne putem adapta la conditiile curente, in timp ce ne pregatim sa profitam la maxim atunci cand economia isi va reveni", declara Didier Lombard, presedinte si CEO France Telecom.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri