Eastman Kodak Co a afisat pierderi si venituri dezamagitoare in al doilea trimestru, in contextul in care cererea slaba a afectat afacerile cu aparatura fotografica digitala si cu film, insa estimeaza ca rezultatele se vor imbunatati in a doua jumatate a anului.
Kodak, producator de aparatura foto si imprimante, precum si furnizor de servicii de printare, a inregistrat in al doilea trimestru o pierdere de 189 milioane dolari, sau 70 centi/actiune, comparativ cu un profit de 495 milioane dolari, sau 1,72 dolari/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.

Kodak estimeaza, totusi, o ameliorare a rezultatelor in cea de-a doua jumatate a anului, potrivit NewsIn.

"Ne asteptam ca afluxul de capital din acest an sa urmeze acelasi tipar ca in anii precedenti, urmand sa inregistram o crestere semnificativa a veniturilor generate in a doua jumatate a lui 2009", a declarat presedintele Kodak, Antonio Perez.

Veniturile au scazut cu 29%, la 1,77 miliarde dolari, in contextul in care analistii prevedeau venituri de 1,83 miliarde dolari.

Valoarea vanzarilor a atins in al doilea trimestru 1,766 miliarde dolari, in scadere cu 29% fata de perioada similara a anului trecut, valoare incluzand un impact nefavorabil al cursului valutar de aproximativ 5%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri