Catalin Savulescu, managing director al Panasonic Romania, si-a dat demisia vineri din functia de conducere a reprezentantei locale a producatorului de echipamente electronice si IT, dupa mai mult de 11 de ani in cadrul companiei nipone.
“Cauzele sunt confidentiale, dar nu au legatura cu situatia economica actuala. Este o decizie personala la care nu m-am gandit cu mult timp inainte de ziua de vineri”, a declarat Savulescu, pentru Wall-Street.

El a adaugat ca pana la sfarsitul lunii august se va odihni, urmand ca apoi sa decida care va fi viitorul sau profesional.

Savulescu a mai precizat ca hotararea sa nu are legatura cu faptul ca astazi au fost publicate rezultatele globale ale producatorului nipon de electronice. In primul trimestru fiscal al acestui an, Panasonic Corp a anuntat pierderi de aproximativ 560 milioane de dolari la nivel mondial.

Conform raportului financiar, compania a inregistrat vanzari de 1.595,5 miliarde yeni (aproximativ 11,82 miliarde euro), cu 26% mai mici decat in perioada similara a anului fiscal anterior, cand s-au ridicat la 2.152 miliarde yeni (aproximativ 15,94 miliarde euro).

“Nu are legatura pentru ca piata din Romania nu inseamna atat de mult pentru cei de la Panasonic”, a spus Savulescu.

Contactati de Wall-Street, reprezentantii Panasonic Romania nu au precizat cine il va inlocui pe Catalin Savulescu.

In 2007, Panasonic Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 48,6 milioane de euro si pierderi de aproximativ 150.000 de euro.

Cititi si Catalin Savulescu, Panasonic Romania: Cea mai mare realizare – depasirea in afaceri a diviziei din Ungaria


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si