Migratia abonatilor catre segmentul de televiziune digitala face ca veniturile UPC Romania sa nu fie afectate.
Numarul clientilor serviciului de televiziune analogica prin cablu ai UPC Romania a fost de 912.900 in prima jumatate a acestui an, cu aproximativ 220.000 mai putin fata de perioada similara din 2008, a declarat, pentru Wall-Street, Severina Pascu, director financiar al UPC Romania.

Ea a adaugat ca printre cei care au renuntat la serviciile de televiziune analogica prin cablu sunt persoane din orasele de provincie care au ales operatori locali, acestia oferind programe mai putine, dar la preturi mai mici, dar si abonati care s-au orientat catre serviciile de televiziune digitala

Astfel, chiar daca UPC Romania a inregistrat o scadere importanta in ceea ce priveste baza de abonati ai televiziunii analogice, Pascu afirma ca operatiunile companiei nu sunt influentate datorita cresterii pe segmentul de televiziune digitala.

“Este un serviciu mai scump, iar numarul celor care au ales serviciile digitale este suficient de mare incat sa aduca venit", a spus CFO-ul UPC Romania.

In ultimul an, numarul clientilor pe segmentul de televiziune digitala s-a triplat, crescand de la 52.800 de clienti in perioada ianuarie-iunie 2008 la 179.600 de persoane dupa prima jumatate a anului curent.

Totodata. pe segementul de televiziune prin satelit, numarul de abonati a crescut cu aproximativ 25.000 de persoane, la sfarsitul primul semestru din acest UPC inregistrand 155.800 de clienti, fata de 130.000 la 30 iunie 2008.

Pentru serviciile de Internet, compania a crescut la 250.700 de abonati, mai mult cu 32.500 de persoane fata de iunie 2008, iar cele de telefonie au avut 140.500 de clienti in prima jumatate a acestui an, fata de 118.800 in perioada similara a anului trecut.

In ceea ce priveste evoltutia companiei in cea de-a doua jumatate a anului, Pascu estimeaza mentinerea cresterii pe toate segementele de televiziune digitala, internet si telefonie.

“Vom continua sa dezvoltam portofoliul de servicii si produse si astfel in curand vom putea sa oferim servicii de televiziune in sistem high definition”, a declarat Pascu.

Compania UPC Romania s-a lansat in anul 1992 si face parte din UPC Broadband, divizia europeana a grupului Liberty Global Inc, una dintre cele mai importante companii de comunicatii prin cablu din lume.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri