Noua companie care se va numi Sharp Display Products Corporation (SDP) va produce si vinde telvizoare LCD de mari dimension. Aceasta isi va incepe activitatea in luna octombrie a acestui an in Sakai-City din zona Osaka (Japonia), potrivit unui comunicat de presa transmis de companie.

Cei doi producatori spera ca vor produce o cantitate suficienta de televizoare LCD astfel incat sa raspunda cererii in crestere de pe aceasta piata.

Fabrica va fi prima din lume care va putea realiza substraturi de sticla de a zecea generatie, cele mai mari disponibile la ora actuala si care reduc totodata costurile de productie. Capacitatea de productie a SDP va fi initial de 36.000 de substraturi pe luna, ulterior acest numar urmand sa se dubleze.

Deocamdata , Sharp detine 100% din actiunile companiei, dar potrivit acordului, pana la finalul lui aprilie 2011, Sharp va controla 66% dintre actiuni, iar Sony 34%.

Pe 29 decembrie, Sony va investi 10 miliarde de yeni (105 milioane de dolari) in SDP , in urma investitiei obtinand 7,04% din actiunile SDP. Ca rezultat al acestei tranzactii, SDP va deveni companie joint venture in aceeasi zi.

Potrivit Nikkei, investitiile de inceput ale Sony vor fi intre 50-60 de miliarde de yeni (525-630 milioane de dolari), in final acestea ajungand la aproximativ 100 de miliade yeni (1,05 mld dolari).

Discutiile au inceput inca din luna februarie a anului trecut, cand Sony a anuntat ca ar putea investi impreuna cu Sharp aproximativ 4 miliade de dolari pentru deschiderea unui fabrici in vestul Japoniei.