Google a cumparat pentru 106,5 milioane dolari compania On2 Technologies, dupa ce liderul cautarilor online vrea sa isi intareasca operatiunile video, respectiv YouTube, scrie Wall Street Journal.
On2 produce codecurile VP7 si VP8, care permit un transfer rapid al unui fisier video de mari dimensiuni cu ajutorul Internetului.

Tehnologia reprezinta un punct important, dupa ce audienta pentru clip-urile online continua sa creasca si dupa ce formatul video este o parte importanta in multe dintre activitatile zilnice ale oamenilor si in multe dintre produsele Google.

On2 detine soft-uri care poate face posibila functionarea unor clip-uri de inalta calitate pe telefoanele mobile.

Printre clientii On2 se numara Adobe Systems, Nokia Corp, Skype, Sony si Infineon AG.

“Suntem interesati sa facem inovatii in calitatea video online si credem ca echipa si tehnologia On2 ne va ajuta sa atingem acest scop”, a declarat Sundar Pichai, executiv Google. ”Deoarece petrecem mult timp lucrand pentru a face experienta web mai buna pentru utilizatori, consideram ca tehnologia de compresie video ar putea fi un element vital din platforma web”, a adaugat acesta.

Intr-un articol postat pe blog-ul oficial, Google a anuntat ca nu poate dezvalui planurile pentru produse pana cand tranzactia nu se incheie.

De asemenea, Google detine unul dintre cele mai vizitate site-uri video – YouTube.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Setari Cookie-uri