Richard Moat, fostul director executiv al Orange Romania, care a preluat din luna iunie functia de managing director al T-Mobile Anglia vrea ca operatorul de telefonie mobila detinut de Deutsche Telekom ajunga pe podiumul industriei telecom, pana la sfarsitul anilor 2011-2012, scrie Financial Times.

“Cred ca am fost pentru prea mult timp pe locul al patrulea si trebuie sa ne ambitionam pentru a nu mai fi acolo”, a spus managerul, care planuieste sa obtina acest lucru prin cresterea numarului de abonati.

Targetul este impus si de Rene Obermann, directorul executiv al Deutsche Telekom. Acesta a refuzat totodata sa comenteze posibila achizitie a subsidiarei britanice de catre compania Vodafone pentru o suma evaluate la trei, patru miliarde de euro.

In Marea Britanie, cel mai important operator este compania O2 detinuta de grupul spaniol Telefonica, care are o cota de piata de 27,7%, aceasta fiind urmata de Vodafone (24,7%), Orange (21,5%) si T-Mobile (14,9%), conform datelor companiei de cercetare Enders Analysis.

Britanicul Richard Moat, in varsta de 54 de ani, a fost directorul executiv al Orange Romania din septembrie 2004 pana la sfarsitul lunii martie a acestui an. El a lucrat pentru France Telecom, grupul care detine Orange timp de 17 ani.

La inceputul lui iulie, functia sa a fost preluata de francezul Thierry Millet, care din anul 2004 a fost directorul comercial al Orange Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Orange, afaceri in crestere cu 4% in trimestrul trei