Richard Moat, fostul director executiv al Orange Romania, care a preluat din luna iunie functia de managing director al T-Mobile Anglia vrea ca operatorul de telefonie mobila detinut de Deutsche Telekom ajunga pe podiumul industriei telecom, pana la sfarsitul anilor 2011-2012, scrie Financial Times.
“Cred ca am fost pentru prea mult timp pe locul al patrulea si trebuie sa ne ambitionam pentru a nu mai fi acolo”, a spus managerul, care planuieste sa obtina acest lucru prin cresterea numarului de abonati.

Targetul este impus si de Rene Obermann, directorul executiv al Deutsche Telekom. Acesta a refuzat totodata sa comenteze posibila achizitie a subsidiarei britanice de catre compania Vodafone pentru o suma evaluate la trei, patru miliarde de euro.

In Marea Britanie, cel mai important operator este compania O2 detinuta de grupul spaniol Telefonica, care are o cota de piata de 27,7%, aceasta fiind urmata de Vodafone (24,7%), Orange (21,5%) si T-Mobile (14,9%), conform datelor companiei de cercetare Enders Analysis.

Britanicul Richard Moat, in varsta de 54 de ani, a fost directorul executiv al Orange Romania din septembrie 2004 pana la sfarsitul lunii martie a acestui an. El a lucrat pentru France Telecom, grupul care detine Orange timp de 17 ani.

La inceputul lui iulie, functia sa a fost preluata de francezul Thierry Millet, care din anul 2004 a fost directorul comercial al Orange Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri