Compania americana de computere Apple ar putea adauga 1,2 miliarde dolari in vanzarile anuale daca va lansa computerul de mici dimensiuni, denumit “tablet computer”, care va fi asemanator cu iPod Touch, sustin analistii din piata.
Compania ar putea sa vanda doua milioane de astfel de computere la un pret mediu de 600 dolari, adaugand aproape 3% la venitul total al companiei, ceea ce inseamna un venit obtinut de 1,2 miliarde dolari, declara analistul Gene Munster de la Piper Jaffray. El se asteapta ca Apple sa lanseze terminalul la inceputul anului viitor, anunta Bloomberg.

“Tablet computer” ar putea ajuta Apple sa concureze cu netbook-urile, oferind un terminal care ar putea accesa Internetul si sa ruleze filme, a declarat Munster. Vanzarile de netbook-uri (computere portabile care costa mai putin de 500 dolari) se vor dubla in acest an, comparativ cu scaderea de 12% din intreaga piata de PC-uri, potrivit companiei de cercetare Gartner.

“Credem ca "noul computer Apple" va concura foarte bine in categoria laptop-urilor de mici dimensiuni, desi acesta nu poate fi considerat un netbook. Terminalul ar putea costa cu cel putin 50% mai putin decat cel mai ieftin MacBook, care costa 999 dolari”, a declarat Munster.

“Saptamana trecuta am discutat cu un furnizor asiatic de componente care a primit comanda de la Apple pentru terminal touch-screen, care va fi terminat pana la sfarsitul lui 2009, ceea ce inseamna ca “Apple Tablet” va fi lansat la inceputul lui 2010”, a declarat analistul.

Purtatorii de cuvant ai Apple nu au comentat aceste declaratii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri