Gecad Tehnologies, producatorul solutiei de mesagerie electronica Axigen, a inregistrat in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de 250.000 de euro, in crestere cu 8,7% fata de perioada similara a anului trecut, a declarat, directorul executiv al companiei, Oana Bornaz (foto), citata de NewsIn.
"Cresterea este cu mult mai mica decat am planuit in 2008 din cauza amanarii unor proiecte. Aceste proiecte nu au fost pierdute catre concurenta, ci au fost doar amanate in timp, fapt care ne da incredere ca in ultima parte a anului vom avea rezultate mai bune", a declarat Bornaz.

De la inceputul anului, vanzarile de pe piata din Romania au avut o pondere de aproximativ 10% din cifra de afaceri, regiunea care a adus cele mai mari profituri fiind insa Europa, fara Romania, care reprezinta aproximativ 50% din valoarea vanzarilor.

Conform Oanei Bornaz, pentru intregul an 2009 sunt estimate vanzari, directe si indirecte, prin reteaua de parteneri, in valoare de circa un milion de euro.

"Pentru atingerea acestui obiectiv aplicam deja o strategie de diversificare a serviciilor", a mai precizat director general al Gecad Technologies.

Ca si anul trecut, cand castigurile au fost anulate de investitiile in dezvolotarea companiei, in primul semestru din acest an compania nu a inregistrat profit.

"Conform planurilor, abia in ultima parte a anului ne asteptam sa avem primele luni de echilibrare a cheltuielilor cu veniturile", a mai spus Oana Bornaz.

Fata de 2008, bugetul de marketing alocat in acest an a fost redus, compania stabilindu-si alte strategii de mentinere a pietei.

"Am alocat un buget de marketing redus fata de anul precedent. In momentele de criza de la inceputul anului ne-am concentrat pe mentinerea echipei si pe prezenta locala in toate tarile prin intermediul partenerilor de tip Revanzatori si Distribuitori, localizarea produsului si a activitatilor de marketing localizate", a mai spus directorul general al Gecad Technologies.

Compania Gecad Techologies a semnat, de la inceputul anului aproximativ 50 de contracte de parteneriat in alte tari. Solutia Axigen Mail Server, una dintre cele mai bune 10 solutii de mesagerie din intreaga lume, in studiile publicate de catre compania de cercetare Radicati Research (USA), are in prezent opt milioane utilizatori.

Numarul total al partenerilor companiei este de peste 100, in 200 de tari.

In ceea ce priveste numarul de clienti, acesta a crescut cu 30% de la inceputul anului, dintre care cele mai importante conturi sunt ale providerilor si portalurilor.

"Semnarea contractelor de parteneriat in alte tari ne-a ajutat sa adresam mai bine zona proiectelor guvernamentale, educationale si in deservirea unor noi segmente, cum ar fi domeniile financiar-bancar, energetic, farmaceutic, plus grupuri logistice si de transport. Sectorul fimelor mici si mijlocii s-a dublat si el ca valoare, mai ales datorita activitatii partenerilor locali", a precizat Oana Bornaz.

Gecad Tehnologies are in prezent o echipa de 50 de specialisti si planuieste ca in a doua parte a anului o crestere a capacitatilor de dezvoltare atat prin marirea echipei cat si prin noi parteneriate tehnologice.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri