Board-ul Apple planuieste sa se intalneasca saptamana viitoare pentru a discuta despre cine ar putea sa ii ia locul lui Eric Schmidt, care a renuntat la inceputul acestei luni la pozitia sa din consiliul director al companiei.
Schmidt, CEO al Google din 2001, a renuntat la functia detinuta in cadrul board-ului Apple pentru ca cele doua companii se afla in competitie pe piata de telefoane mobile (modelul Android al celor de la Google concureaza in mod direct cu iPhone-ul celor de la Apple).

In curand, ele vor muta batalia pe segmentul sistemelor de operare, deoarece Google urmeaza sa lanseze Chrome OS.

Board-ul ar putea aduce un director din exterior, speculeaza unele voci apropiate companiei, potrivit WSJ.

Pe de alta parte, este foarte posibil ca Tim Cook, directorul operational al companiei, care l-a inlocuit pe Steve Jobs la conducerea Apple in perioada in care acesta si-a rezolvat problemele de sanatate, sa intre in consiliul director.

Apple nu a dorit sa faca nici un comentariu pe marginea acestui subiect. Potrivit paginii de Internet a companiei, consiliul director se intalneste de cel putin patru ori pe an.

Board-ul poate fi compus din cinci, pana la noua persoane. In prezent, sunt 6 membri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri